Tover de zonnebril maar uit de la: we krijgen lenteweer!

Door Hanneke van Olst 11 februari 2019

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het écht zo: de zonnebril mag weer op. We krijgen deze (en een deel van volgende) week lenteweer. Het zonnetje gaat schijnen, de kans op neerslag is nihil en de temperatuur loopt lekker op. Héérlijk!

Oké, niet té overmoedig worden… Het terras hoeven we nog niet op. Vanaf dinsdag 12 februari begint het lenteachtig weer en dan kan de temperatuur overdag oplopen tot zo’n tien, twaalf graden. De regen blijft voorlopig even in de lucht; volgens Weeronline zien we tot en met maandag 18 februari elke dag een zonnetje. Oh yeah!

Weinig kans op neerslag

Na regen komt zonneschijn? Jazeker! De kans op neerslag is de komende dagen erg klein. Pas op woensdag 20 februari is er 55% neerslagkans, daarvoor en na donderdag 21 februari is die kans aanzienlijk minder. Kortom: lente is coming! 

’s Nachts nog wel koud

De zonnebril mag dus uit de la! En de winterjas terug in de kast? Uh, nee: het kan ’s nachts gewoon afkoelen tot rond het vriespunt. En niks is zo onvoorspelbaar als het weer, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar tóch, wij worden heel blij van deze weersvoorspelling.

Foto: Weeronline.nl

Lees ook:

Love is in the air! Dit is er te doen tijdens Valentijnsdag in Ede

Valentijnsdag komt steeds dichterbij, heb jij al plannen? Of je het nu gaat vieren met je partner, a...

Dit zijn de leukste cafés volgens Edese locals

Ede is bezaaid met leuke kroegjes en borrelplekjes. Op heel wat plekken vind je wel een gezellig caf...

5 x supergoedkoop uit eten uit Ede

Uit eten is altijd leuk. En als het weinig geld kost, nóg leuker. Bij deze restaurants in Ede ga je ...

Meer over

Nieuws Weer

adv.