Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Do tot Tangarine: deze artiesten komen deze winter naar Ede

Door Hanneke van Olst 10 september 2019

Het is ook deze winter weer raak in Ede. Je hoeft onze grote plaats niet uit om BN’ers op de planken te zien. Van Maaike Ouboter tot Joris Linssen: er komen een heleboel artiesten naar Ede.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Op zaterdag 28 september komt het razend populaire duo Suzan & Freek naar Cultura. Dat wordt meeblèren met Als het avond is. En fan van Johnny Cash? Schuif dan op 8 november aan bij de Johnny Cash Tribute Night in Astrant voor muziek van de Man in Black. Iets daarvoor, op vrijdag 11 oktober, is er in Astrant een eerbetoon aan Woodstock met muziek van Jimi Hendrix en The Who.

Tangerine en Femke Weidema

Op zaterdag 9 november staat de eeneiige tweeling achter Tangarine op de planken van Cultura. Wat minder bekend in eigen land, maar wel bekend in buitenland: Femke Weidema. Deze Friese schone schreef voor de televisieserie Nashville, Stevie Nicks van Fleetwood Mac en Mary J. Blidge. Op zondag 19 november staat zij in Cultura.

Swipe om meer te lezen. 

Rob de Nijs en Maaike Ouboter

Niet te missen als Edenaar: Bekende Bennekommer Rob de Nijs. Hij zingt hits uit zes decennia showbizz carrière in Cultura op woensdag 20 november. Drie dagen later, op zaterdag 23 november, volgt singer-songwriter Maaike Ouboter hem op in Cultura. Weet je nog dat zij in 2013 Giel Beelen aan het huilen kreeg met haar nummer ‘Dat Ik Je Mis’?

Nits en Ruben Hein

Een wellicht voor jongeren onbekende maar al 45 jaar oude band: Nits. Deze popgroep staat op woensdag 27 november op de planken in Cultura. Een dag later volgt Ruben Hein, die de meeste mensen waarschijnlijk kennen als winnaar van Wie is de Mol 2018.

Swipe om meer te lezen. 

Angela Groothuizen en Steffen Morrison

December begint met oud maar goud: Gerard van Maasakkers. Hij staat zondag 8 december in Cultura. Vrijdag 13 december volgt Angela Groothuizen in Cultura met een mooi verhaal en nieuwe liedjes. Soulsanger Steffen Morrison zingt in het theater op donderdag 19 december over vallen en weer opstaan.

Fay Claasen en Joris Linssen

Bestond jij al in de jaren ’70? Dan is het optreden van Fay Claasen & Band wat voor jou, op zaterdag 18 januari in Cultura. Zij zingt liedjes die in het geheugen van iedereen die de jaren zeventig bewust meemaakte gegrift staan. Later in januari is het jaarlijkse Singer Songwriter Festival, van Astrant en Cultura. Welke artiesten hier komen, is nog niet bekend, maar ze zijn altijd goed dus hou de Facebookpagina in de gaten.

Op zaterdag 1 februari zet Joris Linssen eens niet een vliegveld op z’n kop, maar de theaterzaal van Cultura. Hij kan namelijk ook heel enthousiast liedjes zingen.

Swipe om meer te lezen. 

Do en Mike Boddé en Kim Hoorweg

Op donderdag 6 februari zingt Do in Cultura niet alleen bekende klassiekers als ‘Voorbij’ en ‘Hij Gelooft In Mij’, maar ook nieuwe nummers. Een paar weken later, op zaterdag 29 februari, laten Mike Boddé en Kim Hoorweg zichzelf zien in de liedjes die ze gekozen hebben.

BRUUT! en Daniël Lohues

Hij kwam, zag en overwon. De releaseshow van Jeangu Macrooy in Paradiso was uitverkocht en nu duikt hij de theaters in. Op zaterdag 21 maart is hij te zien in Cultura. Vrijdag 17 april volgt de superjazzformatie BRUUT! in Cultura. Deze volgens Esquire Best Geklede Band is van alle markten thuis. Een paar dagen later, woensdag 22 april, sluit componist en zanger Daniël Lohues het muziekseizoen af bij Cultura met songs waarbij hij zichzelf begeleidt op de vleugel of andere akoestische instrumenten.

Iets gemist? Geef het aan ons door: [email protected]

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.