Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze wereldartiesten wisten de studio van John Dirne in Ede te vinden

Door Hanneke van Olst 17 november 2019

Muziekproducer John Dirne vertrekt uit Ede; hij gaat verder in Hoofddorp, waar hij een nieuw studiocomplex bouwt. Dat betekent dat de White Villa Studios weggaat uit de kelder van de witte villa aan de Oude Bennekomseweg en John met z’n gezin uit Villa Oase trekt. Voor het zover is, maken we een lijstje met celebrities die opnames maakten (of lieten maken) in White Villa Studios – en daar zitten wereldberoemde bij, zonder dat je het waarschijnlijk doorhad. 

Bijna niemand weet dat er überhaupt een bekende studio in Ede was, laat staan welke beroemdheden er kwamen. Daar maakte John Dirne namelijk niet zoveel over bekend en er zijn dan ook geen foto’s van. Hij wilde namelijk niet dat de oprit vol zou staan met fans. Nu hij stopt in Ede, maakt hij bekend voor welke artiesten hij werkte.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

René Froger

De eerste grote naam die John Dirne binnenhaalt, is René Froger. Dat doet hij door René te wijzen op het gat in de markt toen André Hazes net was overleden en er discussie was over of René Nederlands of Engels moest gaan zingen, lezen we in De Gelderlander. Het hele album Doe maar gewoon is door John Dirne geproduceerd. 

De Toppers

Na René Froger volgden Jeroen van den Boom, Gerard Joling (die hadden we betrapt!), Marco Borsato en De Toppers. Daarvan maakt John niet alleen de plaatjes, maar doet hij ook de muziek in het stadion – al vijftien jaar.

Tiësto

Na zijn ‘Nederlandstalige periode’ en de economische crisis van 2008 gaat John zich richten op dj’s. Hij werkt onder andere voor Tiësto, Hardwell, David Guetta en Nicky Romero. Vooral op die laatste is hij gesteld. “Die heeft hier aan tafel gezeten en zei: ‘Ik denk dat ik top 10 van de wereld kan worden en woon hier in de buurt. Maar ik heb nu niet zoveel centjes’. Ik heb met hem toen een deal gemaakt.” Met Avicii maakt John de hit I could be the one, deels in Ede.

Rihanna

Ken je het album Unapologetic van Rihanna? In de credits van het liedje Right Now, ontdek je ‘White Villa Studios Ede’.

Backstreet Boys

De plaat van Rihanna gaf de kleine studio in Ede bekendheid en opende de deuren naar internationale popartiesten, zoals de Backstreet Boys.

Black Eyed Peas

De eerste keer dat John Dirne met White Villa Studios het probeerde, kreeg hij het deksel op zijn neus bij de Black Eyed Peas. “Een van onze producers maakte daarna een remix van een van hun hits. Toen konden we zeggen: wij zijn die gasten van dat videootje en waren we binnen.”

Madonna

En met het werk van de Black Eyed Peas en de Backstreet Boys ging John naar Madonna. Zo haalde hij ook Madonna binnen.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Shownieuws

adv.