Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op kaart: zo vaak flitsten de flitspalen in Ede in 2019

Door Carin van der Meij 15 februari 2020

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van een flitspaal gaat, zijn we daar iets minder van gecharmeerd. Maar als het puntje bij het (flits)paaltje komt, worden er in Ede flink wat boetes uitgeschreven.

Doe eens een gokje: hoeveel flitsboetes zijn er uitgedeeld in de gemeente Ede vorig jaar? Wees snel, want hier komt het antwoord: 93.529. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Flitsboetes in Ede

In heel de gemeente Ede staan acht flitspalen, die het blijkbaar erg druk hebben gehad vorig jaar. Waar je moet oppassen? Aan de N310 zijn de meeste boetes – 56.620 – uitgedeeld voor te hard rijden Dit is de weg naar Otterlo en Harskamp, hier staan in totaal drie palen waarvan de paal bij Harskamp zelfs de paal is die het meest flitst van heel Gelderland. Op nummer twee staat de Dr. W. Dreeslaan met 16.469 boetes. De minst flitsende paal was die aan de Tooroplaan, maar deze is natuurlijk in september ook voorgoed verdwenen.

Opletten! Deze Edese flitspalen flitsen het vaakst in 2019

Ede is een goudmijntje voor het Centraal Jusitieel Incassobureau, zo lezen wij op de website van Rij...

In kaart

Bekijk op deze kaart het aantal boetes per flitspaal in Ede en in de rest van Nederland.

Landelijk totaal iets gezakt

Niet alleen flitspalen in Ede draaien overuren, ook automobilisten in de rest van het land zijn behoorlijk vaak betrapt op een overtreding. In totaal zijn er vorig jaar bijna 3,7 miljoen flitsboetes uitgedeeld aan hardrijders en automobilisten die door rood licht rijden.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.