Schietpartij in Utrecht: dit betekent het voor Ede

Door Hanneke van Olst 18 maart 2019

Het is je vast niet ontgaan: de schietpartij in Utrecht. Maandagochtend werd rond 10.45 uur het vuur geopend in een tram. Daarbij zijn drie mensen omgekomen en vijf slachtoffers raakten gewond. Maar wat betekent die aanslag eigenlijk voor Ede? 

Voor zover bekend worden er in Ede geen heel grote maatregelen genomen. Dat meldt de Gemeente Ede op Twitter:

Politie Gelderland

Wel is in de provincie Utrecht het dreigingsniveau verhoogt naar niveau 5. Nadat de hoofdverdachte werd opgepakt, ging dit weer terug naar niveau 4. Dit geldt niet in de provincie Gelderland, maar de politie in Oost-Nederland is wel extra waakzaam. Alle agenten zijn naar buiten, staan op strategische plekken en laten zich zien op straat om extra aanwezig te zijn en vragen van burgers te beantwoorden.

Treinen

Ook de treinen van en naar Utrecht-Centraal rijden gewoon. De NS laat weten dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn getroffen omwille van de veiligheid van medewerkers en reizigers. Over deze maatregelen worden verder geen mededelingen gedaan, om de effecten ervan niet te verstoren.

Ben je in Utrecht vandaag? Dan heeft Politie Nederland nog een vraag:

Drie doden

Maandagmiddag werd rond de klok van drie uur dat drie personen zijn omgekomen bij het schietincident. Er zijn vijf gewonden, waarvan er drie ernstig aan toe zijn. De burgemeester van Utrecht maakte dat bekend.

Meer over

Nieuws

adv.