Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo stoer! 83-jarige Edenaar wint NK Scootmobiel (video)

Door Hanneke van Olst 14 juni 2019

Wauw! Respect voor de 83-jarige Edenaar Ton Harlaar. Hij werd Nederlands Kampioen Scootmobiel op het circuit in Zandvoort. 

Geen ronkende motoren en snelle bolides op de heilige grond van het circuit in Zandvoort woensdag 12 juni 2019, maar scootmobiels, regen en een hele sloot bloedfanatieke ouderen van 75+. Zij gaan de strijd met elkaar aan om de titel Nederlands Kampioen Scootmobiel en uit Ede deed een team van buurthuis De Meerpaal uit Ede-Zuid mee. Zij verdedigden de eer uit de provincie Gelderland.

Ton Harlaar

Ton Harlaar pakte de titel – zijn bijnaam is niet voor niets Ton Verstappen. Hij liet Gerrit Jansen uit Eindhoven en Gijs Hofman uit Utrecht achter zich. De coureurs moesten een zowel behendig zijn als lef tonen om de obstakels te ontwijken. Ook zaten er flink wat bochten in het parcours, waar de rijders met maximaal 9 kilometer per uur doorheen moesten crossen.

Ton deed vorig jaar ook al mee. Toen was de maximumsnelheid een stuk hoger – bijna 20 kilometer per uur – maar een ongeluk waarbij een deelneemster tegen de omheining klapte en haar heup brak, zorgde ervoor dat de maximumsnelheid omlaag ging.

Serieuze boodschap

Het evenement heeft ook een serieuze boodschap: namelijk dat mobiliteit heel erg belangrijk is voor ouderen om ze uit hun isolement te houden. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar zegt zich eenzaam te voelen, zo blijkt uit cijfers van de Rijksoverheid. Het NK Scootmobiel werd georganiseerd door Gouden Dagen.

Bekijk dit (hilarische) filmpje over het NK Scootmobiel:

Lees ook:

Drugs

Wow, het lijkt wel Narcos! 2 Edenaren probeerden 469 kilo cocaïne in te voeren

Als je denkt dat er in Ede niks gebeurt, lees dan even verder. Want soms spelen er Narcos-achtige ta...

Deze 15- en 16-jarige Edenaren organiseerden een kerstdiner voor eenzame ouderen

7 tips: zo vier je Vaderdag in Ede

adv.