Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo kon het doorsnee vermogen van Edenaren met bijna 13 duizend euro stijgen in een jaar

Door Hanneke van Olst 2 december 2019

In 2018 was het doorsnee vermogen per huishouden in Ede 60,6 duizend euro. Dat is wel 26,8 procent meer ten opzichte van 2017: toen was het doorsnee vermogen 47,8 duizend euro. Hoe kan het gemiddelde vermogen zoveel stijgen?

Boeren we in Ede zo goed dat ons vermogen met meer dan een kwart steeg? Nou, niet letterlijk. De stijging van het doorsnee vermogen komt vooral doordat woningen in waarde blijven stijgen, in Ede al helemaal. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Je hebt niet zo heel veel aan die extra duizenden euro’s, want als je je huis verkoopt, zijn er geen goedkope huizen die je ervoor terug kunt kopen. En als de woningwaardes weer omlaag gaan, verdampen de euro’s weer. Exclusief de eigen woning is het landelijk gemiddelde eigen vermogen 14,6 duizend euro.

Zo worden de cijfers berekend

Ieder jaar berekent het statistiekbureau het doorsnee vermogen van de krap 7,7 miljoen Nederlandse huishoudens. Het vermogen bestaat uit bezittingen zoals bank- en spaartegoeden en geld dat in een eigen woning, of onderneming zit. Daar worden eventuele schulden vanaf getrokken.

Bekijk hier hoe het zit in andere gemeenten:

Lees ook:

Marcel Boekhoorn

Deze Edenaar staat in de top 10 van rijkste Nederlanders

Hij is er weer, de Quote 500 met de vijfhonderd allerrijkste inwoners van ons land. En net als vorig...
Marcel Boekhoorn

Deze 3 Edenaren staan dit jaar in de Quote 500

Het tijdschrift Quote maakt elk jaar een lijstje van de vijfhonderd állerrijkste Nederlanders. Dit j...

adv.