Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit bijzondere NK start vandaag in Ede en jij kunt kijken

Door Hanneke van Olst 10 april 2019

Je hebt dit jaar in Ede het NK Wielrennen, dat weten we allemaal. Maar wist je dat er vandaag nóg een NK start in Ede? Een wel heel bijzondere, vinden wij. 

Het gaat om het NK Metselen. Dat begint op woensdag 10 april, vandaag dus, op het Kazerneterrein Simon Stevin aan de Sysseltse Laan. Het NK Metselen begint om 09.15 uur en is vrijdag 15 april om 14.00 uur afgelopen.

VMBO-scholieren

Het NK Metselen is een initiatief van De Nederlandse Baksteenindustrie en bestaat al sinds 1953. Er doen VMBO-scholieren aan mee, die strijden om de Zilveren Troffel en titel ‘Beste Metseltalent van 2019’. Er doen twaalf kandidaten mee, die al geselecteerd zijn uit voorrondes. De leerling die wint, staat eeuwige roem en een goede carrière als metselaar te wachten.

Simon Stevin

De locatie is niet geheel toevallig gekozen. De finalisten metselen namelijk speeltoestellen voor de nieuwbouwwijk die op het voormalige kazerneterrein komt. De speeltoestellen vormen samen een hindernisbaan met militaire stormbanen als inspiratie. Dit ontwerp is ook weer de uitkomst van een ontwerpwedstrijd, gewonnen dor studenten Bouwkunde TU Delft.

Kom kijken!

Het leuke: jij mag komen kijken! De organisatie van het NK Metselen roept iedereen op om aanstormende vaklieden aan het werk te zien. Je kunt bijvoorbeeld Tim de Bruin uit Lunteren toejuichen, de enige Edenaar die meedoet. Vrijdag om 14.00 uur wordt de hindernisbaan overgedragen aan burgemeester René Verhulst en aansluitend volgt de prijsuitreiking door DA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.

Lees ook:

StreetBarista

[VERLOPEN] Yes! Win een kilozak versgebrande koffiebonen van StreetBarista ☕

Al eens genoten van een verse koffie van StreetBarista op een leuk festival of evenement? Dan weet j...

Corrie Heida: ‘Ik ben begonnen met gedichten schrijven en dat heeft mijn leven gered’

Pasen 2019: dit is er te doen in Ede

De restaurantactie voor Team Climax komt er weer aan!

adv.