Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe maatregel: introductieweek in Ede in aangepaste vorm

Door indebuurt Ede 6 augustus 2020

De introductieweek in Ede zal dit jaar anders zijn dan anders. Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van donderdag 6 augustus aangekondigd dat de introductieweken wel mogen doorgaan, maar onder bepaalde voorwaarden. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

“We trekken de teugels aan voor introductieweken”, vertelt premier Mark Rutte tijdens de ingelaste persconferentie.

Vooral online en in kleine groepjes

Wat houdt dat precies in? Introductieweken van universiteiten, hogescholen en mbo’s mogen wel doorgaan, maar in aangepaste vorm. Zo moeten activiteiten zoveel mogelijk online worden georganiseerd. Fysieke activiteiten zijn alleen toegestaan als het informatief is, als deze in kleine groepen plaatsvinden en iedereen zich aan de anderhalve meter afstand houdt.

Studentenverenigingen mogen geen activiteiten organiseren voor werving. Dat betekent dit jaar geen ontgroeningen.

Dan heb je ook nog studentensportverenigingen en studieverenigingen. Het kabinet staat activiteiten toe, alleen wel onder strikte regels zoals alleen afspreken in kleine groepen, voor de sport of studie, en een alcoholverbod.

Gevolgen voor Ede

Wat betekent dit voor verenigingen en scholen in Ede? Alle studenten van de Christelijke Hogeschool Ede beginnen het nieuwe schooljaar op maandag 31 augustus met een online startviering via Teams. Introductiekampen gaan niet door, maar door het eerste schooljaar heen komen wel kennismakingsactiviteiten. De specifieke informatie per opleiding van de Christelijke Hogeschool Ede vind je hier.

Ook de ontgroening van Edese studentenverenigingen als Navigators Studentenvereniging Ede (NSEde) en Ichthus Ede zal dit jaar anders verlopen.

Lees ook:

Corona teststraat Ede

Coronatest in Ede: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Ede ku...

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Ede

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuw...

adv.