Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit nieuwe restaurant opent in het oude pand van Chocolata

Door Hanneke van Olst 22 mei 2020

Het oude pand van Chocolata aan de Vendstelstraat 5 heeft een nieuwe bestemming. Er opent een mediterraans-Arabisch restaurant. 

Ima gaat het restaurant heten. Op Facebook leggen eigenaars en stel Rachid en Linda uit: “Dat is het woord voor mama in het Tashelhit. Een ode aan onze moeders. Onze moeders die altijd een verse maaltijd op tafel wisten te toveren, ongeacht de middelen. […] Met Ima hopen wij hun warmte en gastvrijheid op unieke wijze – met verse Meditteraanse gerechten in buffetvorm – voort te zetten.”

Van stoofschotel tot couscous

Bij Ima kun je straks salades, stoofschotels, soep, tajines, falafel, traditioneel bereide couscous en meer lekkere dingen krijgen. Zowel met vlees, vegetarisch en veganistisch. Alle maaltijden zijn huisgemaakt en vers. Linda legt uit: “Als je binnenkomt heb je eerst een balie met broodjes die ter plekke gemaakt worden. Hier is ook een saladebuffet met rauwkost, dat je zelf mag pakken. Aan de lange kant is een buffet, net als bij HEMA en Ikea. Hier kun je de koude dingen zelf pakken en de warme dingen serveren wij.” Die kun je opeten in het restaurant of meenemen naar huis.

Zowel Marokkaans als mediterraans

Hoewel Rachid Marrokaans is en een gedeelte van het koken op zich neemt, komen er niet alleen maar Marokkaanse gerechten op de kaart te staan. “We hebben een vaste soep maar daarnaast wisselende soepen. Denk aan Spaanse gazpacho of iets anders.”

Een Marokkaans-mediterraans restaurant, dat is er nog niet in Ede. “Ook buiten Ede heb ik het nog niet gezien”, vertelt Linda. Het stel richt zich in de eerste weken op het restaurant en de maaltijden to go. “Daarna willen we ook gaan bezorgen.”


Meer over Mediterraans-Marokkaans restaurant Ima ontdekken?

Mediterraans-Marokkaans restaurant Ima restaurants en horeca

Geopend09:00 - 18:00

Vendelstraat 5, Ede

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Ede' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Ede.

adv.