Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gaat er gebeuren met de oude Intertoys in Bennekom

Door Hanneke van Olst 19 november 2020

Sinds de zomer van 2019 staat het pand van Intertoys in Bennekom leeg. Maar niet lang meer, want hier opent een galerie en creatieve broedplaats. 

Elise Huijberts opent de galerie en creatieve broedplaats. De Kunstfactorij gaat de plek heten, naar de naam waaronder Elise Huijberts al jaren culturele activiteiten organiseert, zoals het Kunstfestival voor Kinderen in Bennekom.

“Ik droomde al heel lang van een pand om kunst te exposeren, creatieve workshops te organiseren en materiaal op te slaan. De bedoeling is dat hier een hotspot ontstaat, waar alle vormen van creativiteit samenkomen. Mensen kunnen hier naar iets moois kijken van kunstenaars uit de omgeving, of lekker zelf aan de slag gaan. Het moet een plek worden waar iedereen zich welkom voelt”, vertelt ze in De Gelderlander.

We zijn hard aan ’t werk in de Kunstfactorij! Ik heb inmiddels heel veel enthousiaste reacties gehad van mensen die…

Geplaatst door De kunstfactorij op Dinsdag 10 november 2020

Ook af te huren voor workshops

In het midden van de ruimte komen lange tafels. Hier kunnen schoolklassen ontvangen worden, maar de ruimte kan ook voor een dagdeel gehuurd worden om bijvoorbeeld workshops te geven. Het achterste deel van de winkelruimte gaat Elise gebruiken als opslagplaats voor restmaterialen.

Expositie PEK

Er staat al een expositie gepland in De Kunstfactorij. In december zal Platform Edese Kunstenaars (PEK) exposeren in het voorste gedeelte van het pand. De tentoonstelling draait om het voelen van verbinding in tijden van corona en heet Corona Proef. De Kunstfactorij is vanaf 2 december geopend op de woensdag- en donderdagmiddag en vrijdag en zaterdag de hele dag.

Lees ook:

Villa Hessenpad

Kanonnen! Deze bijzondere luxe villa staat nu te koop in Ede

Okee, de meeste Edenaren hebben niet genoeg geld op de bank om dit huis te kopen. Of huis, we kunnen...

MAG DAT: met je auto fietsers inhalen op de fietsstraat in Ede?

Ze winnen de laatste jaren aan populariteit in Nederland: de fietsstraten. In Ede vind je zo'n straa...
Restocar

Cool! Herman den Blijker helpt Restobar Catcher een handje

Bracht je afgelopen zaterdag een bezoekje aan ZOO&ZO of de bouwmarkten? Dan heb je misschien wel een...
  • Wil jij een 'Nieuw in Ede' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Ede.

Meer over

Nieuw in Ede

adv.