Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze nieuwe Edese bakker heeft nu ook een café

Door Hanneke van Olst 15 februari 2020

Okee, okee, we geven toe: helemaal nieuw is deze bakker niet. Jorisbrood is al een aantal maanden bezig in de oude Mauritskazerne. Maar nu is het café van de bakker ook open! 

Jorisbrood is een natuurbakkerij. Dat betekent dat het (zuurdesem)brood gemaakt wordt van biologisch meel, grondwater en zeezout. Het wordt met de hand gevormd en steengebakken in een oven die je direct opvalt als je de bakkerij binnenloopt.

Foto: indebuurt Ede

Café

Brood kopen kon al een tijdje bij Jorisbrood, maar nu kun je er ook rustig neerploffen en op je gemakje een broodje eten. Jorisbrood is te vinden in de oude Mauritskazerne. De bakker is op woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur.

Foto: Facebook Jorisbrood

Over bakker Joris

De naam ‘Jorisbrood’ komt je misschien wel bekend voor. Deze naam gaat al een tijdje mee in Ede en regionen. Bakker Joris komt uit Lunteren, zijn opa was ook bakker. Meesterbakker René van der Veer van De Veldkeuken leerde hem het ambacht van zuurdesembakker. Sinds 2015 had Joris al een bakkerij in een oude garage in Nederwoud.


Meer over Jorisbrood ontdekken?

Jorisbrood bakkers

Vandaag gesloten

Verbindelaarsweg 90, Ede

Bekijk meer:bakkers
  • Wil jij een 'Nieuw in Ede' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Ede.

adv.