Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Misschien toch niet elke tien minuten een trein tussen Schiphol en Nijmegen

Door Kirsten van der Wardt 7 april 2019

Het zag er allemaal veel belovend uit: elke tien minuten een trein vanuit Ede naar Nijmegen of Schiphol. Wegens achterstallig onderhoud zijn deze plannen niet meer zó zeker. Dit betekent dat er misschien ook geen treinen vanaf Ede-Wageningen om de tien minuten zullen vertrekken in 2021.

ProRail stuurde eind november 2018 een rapport met een waarschuwing naar het Miniserie van Infrastructuur en Waterstaat. In dat rapport staat dat de plannen om spoorboekloos te rijden tussen Nijmegen en Schiphol misschien niet door kunnen gaan wegens achterstallig onderhoud van het spoor. Het rapport is in april 2019 pas openbaar gemaakt.

Spoorboekloos

In januari liet de NS weten dat zij in 2021 tussen Nijmegen en Schiphol spoorboekloos willen gaan rijden. Dit houdt in: elke tien minuten een trein richting Nijmegen en Utrecht. Voor veel treinreizigers is dit een heerlijke uitkomst. Je hoeft zo nooit lang te wachten op je trein. Ook is dit een manier om overvolle treinen in de spits tegen te gaan. Als reiziger hoef je dan niet meer op het trappetje te zitten, maar kun je lekker op een van de fauteuils zitten.

Kwaliteit is goed

Om dit nog door te kunnen laten gaan, is er extra geld nodig, zodat het spoor vernieuwd kan worden. Op dit moment is de kwaliteit van het spoor goed, maar doordat er meer gereden wordt dan voorheen, slijt het spoor sneller. In de toekomst zal het spoor dus meer onderhouden moeten worden. Daar is nu nog geen geld voor.

Meer over

Nieuws

adv.