Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Make-over van centrum Ede nog niet klaar: ook deze straat gaat op de schop

Door Hanneke van Olst 9 december 2019

Dacht je na de make-over van de Grotestraat, Torenstraat, Driehoeksteeg en Brouwershoef eindelijk van de werkzaamheden in het centrum af te zijn? Nope, nog niet. Ook het Maandereind gaat op de schop. 

Begin 2018 startte de gemeente Ede met de plannen voor de herinrichting van de Grotestraat. Nu, twee jaar later, wordt gevierd dat de werkzaamheden klaar zijn met het Lichtfestival. Toch zijn de werkzaamheden in het centrum nog niet helemaal klaar. De herinrichting van het Maandereind staat voor 2020 op de agenda, schrijft de gemeente in de nieuwsbrief over de herinrichting van het centrum.

Na de zomer

Op dit moment is de gemeente bezig met de voorbereidingen voor het herinrichten van het Maandereind, zodat het mooi aansluit op de vernieuwde Grotestraat. Na de zomer van 2020 wil de gemeente starten met de uitvoering van deze plannen. Het straatwerk wordt vervangen en aangepast aan dat van de Grotestraat. Verder worden weer een aantal iepen gepland en komen er ook in het Maandereind natuurstenen gootjes. Op 21 december kun je op het Lichtfestival kennismaken met het voorlopige ontwerp.

Meer werkzaamheden

Naast het Maandereind staan er nog twee herinrichtingen op de planning: die van het Kuiperplein (start in januari 2020) en de Telefoonweg (uitvoering in 2021).

Deze bijzondere parkeerplaatsen krijgt het Kuiperplein na de make-over

Uit de auto stappen met een zwangere buik of met een maxi-cosi en twee kinderen kan best lastig zijn...

Meer over

Nieuws

adv.