Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier worden we blij van: er komt héél lekker lenteweer aan (ook in Ede)

Door Hanneke van Olst 1 april 2020

Zonneschijn genoeg de laatste tijd, maar geen korte kortebroekenweer. Daar komt verandering in, want volgens diverse weerstations zou het volgende week 20 graden kunnen worden. Maak je tuin/balkon maar gauw lente-proof!

De komende dagen is het nog ietwat fris, inclusief nachtvorst, maar daarna loopt het kwik op. “Zaterdag kan het gemiddeld al 12 graden worden, zondag wordt het met een graad of 15 nog wat warmer”, vertelt Martijn Dorrestein van Buienradar aan RTL Nieuws. “Op maandag zou het volgens sommige metingen zelfs 20 graden kunnen worden. Maar dat is nog onzeker.”

Ook Weeronline voorspelt aangename temperaturen: de wind draait in het weekend naar het zuiden, waardoor het in het zuidoosten van het land zelfs méér dan twintig graden kan worden.

Foto: Weeronline

En in Ede?

Misschien moeten wij voor een driekwartsbroek gaan, want hier tikt de thermometer begin volgende week de achttien graden aan, aldus de voorspellingen. Ach, heerlijk lenteweer! Daarna daalt de temperatuur wellicht weer iets, maar het lijkt erop dat we de winterjas na het weekend écht kunnen opbergen.

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets, vermijd groepen mensen, als je op pad moet, doe dat zoveel mogelijk alleen en houd afstand.

Vergeet Pokémon, zet een teddybeer voor je raam voor jonge dorpsgenootjes

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Oo...

Gewichtsheffen met je broertje: zo gaan de gymlessen van Het Streek Lyceum tóch door

Geen school en binnen blijven. Dat betekent veel minder beweging voor leerlingen van Het Streek Lyce...

Deze Edese honden maken kans op de titel ‘Mooiste Hond 2020’

De race om de titel ‘Mooiste Hond 2020’ is in volle gang. Iedereen mocht de allermooiste/schattigste...

Meer over

Nieuws Weer

adv.