Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen World Living Statues Festival in Ede, maar wel NK Living Statues

Door Hanneke van Olst 17 januari 2020

De toekomst van levende standbeelden in Ede was onzeker, maar in 2020 gaan we ze toch weer zien: tijdens het NK Living Statues.

Rasechte Edenaren kennen Statues by Night natuurlijk al, maar voor de newly’s geven we een korte uitleg: Statues by Night is een jaarlijks terugkerend festival met levende standbeelden. Geen houtje-touwtje man met een vuilniszak die zichzelf goud heeft gespoten, maar echte professionele kunstenaars. De beste living statues uit Nederland en buitenland deden mee!

World Living Statues in 2019 voor het laatst

Statues by Night was onderdeel van World Living Statues, het jaarlijkse evenement met levende standbeelden uit binnen- en buitenland in Arnhem. Dat werd vorig jaar voor het laatst gehouden en of er nog een evenement in Ede zou komen, was onduidelijk.

NK Living Statues

Gelukkig krijgen we in 2020 én 2021 het NK Living Statues in Ede en kunnen we dus weer genieten van levende standbeelden. De jaren daarna is het nog onzeker of de levende standbeelden weer naar Ede komen, maar de organisator hoopt het wel.

Reserveer deze datum in je agenda

Ede-centrum is op 5 juli het toneel van het Nederlands kampioenschap. Ook een jaar later zal het NK in Ede gehouden worden.

Lees ook:

Edenaren Miriam en Norbert zijn levende standbeelden (en je kunt ze vanavond spotten)

Een van de deelnemers vanavond tijdens Statues by Night is Statuegroep Coulisse. Deze Edese groep vo...

Meer over

Doen Nieuws

adv.