Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze bijzondere parkeerplaatsen krijgt het Kuiperplein na de make-over

Door Hanneke van Olst 4 december 2019

Uit de auto stappen met een zwangere buik of met een maxi-cosi en twee kinderen kan best lastig zijn als er weinig ruimte is. Daarom diende de politieke partij GemeenteBelangen een voorstel in voor extra brede parkeerplaatsen en deze is goedgekeurd. 

Het Kuiperplein krijgt een opfrisbeurt. De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 en hopelijk kunnen we Heideweek 2020 op een mooi, nieuw plein vieren. Op het nieuwe Kuiperplein komen 12 parkeerplaatsen voor elektrische auto’s en een fietsparkeerplaats. Wel komen er minder parkeerplekken. Nu zijn er 250 parkeerplekken, na de verbouwing zijn dit er nog maar 230.

Zo zijn ze te herkennen

Van die 230 parkeerplaatsen die wél komen, zijn er vier paar extra breed. Dit zijn parkeerplaatsen speciaal voor zwangere vrouwen, 2 stuks, en gezinnen, ook 2 stuks. Net als bij de Albert Heijn XL, waar deze parkeerplaatsen er ook al zijn. De gezinsplekken zijn te herkennen aan een bord met twee of meer kinderen en bij de parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen komt een bord met een vrouw met een dikkere buik.

Kost dat geld?

Ja, maar niet zoveel. Het Kuiperplein moet toch al op de schop. Eigenlijk moeten alleen vier borden aangeschaft van vijfhonderd euro per bord. Die borden komen bij de parkeerplaatsen.

Het Kuiperplein krijgt een opfrisbeurt: dit gaat er veranderen

Asfalt en achterstallig onderhoud. Het Kuiperplein in Ede is op dit moment misschien wel het lelijks...

adv.