Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 3 Edenaren staan dit jaar in de Quote 500

Door Hanneke van Olst 8 november 2018

Het tijdschrift Quote maakt elk jaar een lijstje van de vijfhonderd állerrijkste Nederlanders. Dit jaar staan er maar liefst 3 (!) Edenaren in. We zochten uit wie het zijn en hoeveel geld ze nou precies hebben: 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Marcel Boekhoorn

Marcel Boekhoorn
Bennekommer Marcel Boekhoorn is de achtste rijkste inwoner van ons land. Foto: ANP

Bennekommer Marcel Boekhoorn heeft een vermogen van maar liefst 2 miljard en is daarmee de tiende rijkste inwoner van Nederland (en de allerrijkste van Ede!). Deze 60-jarige Bennekommer, geboren in Nijmegen, ken je misschien van de aankoop van HEMA vorig jaar. Vorig jaar stond Marcel op de achtste plek, dus hij is twee plaatsjes gedaald, ondanks dat zijn vermogen steeg met 0,2 miljard. Naast HEMA is Marcel ook eigenaar van Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Tegen Quote zegt hij: “Ik ben 25 jaar geleden begonnen en ga nog altijd met plezier naar het werk. Dat werk is natuurlijk wel anders geworden. Vroeger kon je een deal weleens in een dag maken, maar dat is er niet meer bij. Advocaten, adviseurs, iedereen bemoeit zich ermee. Soms denk ik dat het allemaal veel te moeilijk wordt gemaakt.” Lees hier meer over Marcel Boekhoorn.

Michel Geurts

De naam Michel Geurts zegt je waarschijnlijk niets, maar deze 75-jarige Edenaar is de oprichter van Inntel Hotels. Daar zijn er maar 6 van, maar ze zijn aardig groot allemaal. Zijn vermogen ging afgelopen jaar over de 200 miljoen heen en wordt nu geschat op 225 miljoen, en daarmee is hij nummer 186 op de lijst: 16 plekjes lager dan vorig jaar maar met 15 miljoen meer. Hij werkt samen met zijn dochter Karin (50) en samen zijn ze niet te stuiten. “De eigen vermogens van zijn vennootschappen tellen op tot 210 miljoen, maar omdat die niet allemaal even recent zijn, durven wij daar best nog wat op te gooien”, schrijft Quote.

Bert Barenbrug

Bert Barenbrug kan je alles vertellen over zaad. Deze 75-jarige Bennekommer stond jarenlang aan het hoofd van familiebedrijf Barenbrug, dat de mooiste grasmatten ter wereld maakt. De velden die je ziet tijdens EK’s en WK’s komen hiervandaan. De missie van het bedrijf: “Voetballen hoort op gras; er is geen enkele sportieve reden te verzinnen waarom clubs in de ere- of eerste divisie zouden voetballen op plastic.” Zelf geniet Bert van zijn oude dag; zoon Bas (48) heeft de leiding over het familiebedrijf. En genieten van je oude dag zal vast niet moeilijk zijn als je 130 miljoen bezit. Bert Barenbrug is nummer 337 op de lijst. Hij is dus geklommen, want vorig jaar stond hij op plek 371 op de lijst, met 105 miljoen.

Niet meer op de lijst: Dirk-Jan en Hans Bruil

Tot 2017 schitterden de Lunterse bouwbroers Dirk-Jan en Hans Bruil nog op de lijst, maar vorig jaar en dit jaar vielen ze er helaas buiten. De ondergrens van de Quote 500 ligt dit jaar op € 88 miljoen, een recordhoogte, en daar komen ze niet aan. Jammer, maar de twee broers hoeven zeker niet aan de bedelstaf hoor!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.