Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De oversteek van de N224 wordt veiliger en daarom zijn er binnenkort werkzaamheden

Door Hanneke van Olst 1 december 2019

Goed nieuws! De fiets- en wandeloversteek over de N225 bij de De Ruysterstraat/Amsterdamseweg en Kernhemseweg wordt een stuk veiliger. Het fietspad wordt namelijk verhoogd. 

Daardoor komt het fietspad op hetzelfde niveau als de drukke weg. De verhoging van het pad is een wens van omwonenden voor een veiligere passage van de N224 voor (oudere) fietsers en rolstoelers. Die hebben vaak moeite op gang te komen nadat het verkeerslicht op groen is gesprongen, omdat ze het hoogteverschil moesten overwinnen. Daardoor deden ze te lang over het oversteken en springt het licht alweer op rood voor ze de overkant bereiken.

Werkzaamheden

Eerder waren er al gesprekken over een mogelijk tunneltje onder de weg door en het verlagen van de maximum snelheid naar 50 kilometer per uur op de N224. Aannemer Boskalis voert de werkzaamheden uit tussen maandag 2 december en vrijdag 6 december. Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Amsterdamseweg en de Concordialaan. Op donderdag 5 december voert de aannemer asfaltwerkzaamheden uit. Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer op de Rijksweg (N224) langs het werk geleid door een tijdelijk verkeerslicht.

Lees ook:

Dit betekenen die borden met tekeningen van gebouwen in Ede

Ede zoals we het nu allemaal kennen is natuurlijk heel anders dan het Ede van vroeger. Grafisch ontw...

Zoveel voetgangers en fietsers belandden op de snelweg bij Ede

Steeds vaker komen wandelaars, fietsers of mensen in een gehandicaptenvoertuig op de snelweg terecht...

Twee nieuwe outlets in het centrum van Ede

Koopjesnieuws! Wij spotten niet één maar twee nieuwe outlets in het centrum van Ede.  Jac Hensen ...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.