Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week in Ede vastgesteld

Door indebuurt Ede 15 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 46 daarvan komen uit Ede. Dat zijn meer geregistreerde besmettingen dan vorige week

UPDATE:
Dit bericht toont niet de actuele cijfers. Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 20 oktober 2020: Corona-update van RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Ede

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Ede

In totaal zijn er van 9 tot en met 15 september 46 besmettingen in Ede geregistreerd. Vorige week werden er 36 besmette Edenaren gemeld en de week ervoor 25. In totaal zijn er, vanaf 13 maart tot nu, 15 september, 374 geregistreerde besmettingen in Ede.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal registreerde besmettingen in Ede vanaf het begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

 Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Ede zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Edenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Edenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Corona teststraat Ede

Laboratoria overbelast: dit zijn de gemiddelde wachttijden voor een coronatest in Ede

Je bent aan het snotteren en het gaat maar niet over. Toch maar even bellen voor een test. Dat klink...

adv.