Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat gebeurde nou eigenlijk in het Maandereng woensdag? Politie doet onderzoek

Door Hanneke van Olst 2 augustus 2019

De politie stormde woensdagavond een woning aan de Van Ostadestraat in het Maandereng binnen. Wat was er gebeurd? Wij zetten alles op een rijtje. 

Wat er gebeurd is, weet de politie eigenlijk ook niet precies. Ze doen nog altijd (forensisch) onderzoek naar wat er zich woensdagavond aan de Van Ostadestraat heeft afgespeeld. De politie heeft donderdagavond wel de 33-jarige bewoner van het huis aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling.

Conflict met vuurwapen

In het huis zou een conflict met een vuurwapen zijn geweest. Daarom stormden de agenten woensdagavond met kogelwerende vesten en getrokken wapens de woning binnen. De politie deed donderdagmiddag nog onderzoek in en rondom de woning. Het huis was in de nacht van woensdag op donderdag verzegeld.

Omwonenden hopen snel op duidelijkheid van de politie, die tot op heden niets kwijt wil over het incident en over de identiteit van de aangehouden persoon. Volgens buurtbewoners is het een 31-jarige man, de thuisgebleven zoon van het gezin waarvan de overige leden op vakantie zijn.

Op zoek naar vier mannen

In ieder geval is de politie op zoek naar vier mannen. Twee daarvan hebben bij het verlaten van de woning een passant met een vuurwapen bedreigd. Dit tweetal liep vervolgens naar de Rembrandlaan in de richting van de Stadspoort. Volgens het signalement van de politie hebben beide verdachten een buitenlands uiterlijk.

Niet veel later vertrokken nog eens een twee mannen de woning aan de Van Ostadestraat. Van dit tweetal is geen signalement bekend. Ook vraagt de politie uit te kijken naar een grote zwarte Duitse personenauto met het kenteken EUSN819. Deze zou mogelijk betrokken zijn bij het conflict in de woning.

Meer over

112

adv.