Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

UPDATE: Schietincident in Ede, helikopter ingezet (video)

Door Hanneke van Olst 11 juli 2019

Hoorde je woensdagavond een helikopter boven Ede? Die was van de politie. Ze waren op zoek naar 2 personen op een scooter in verband met een schietincident.

In de Soembalaan in Ede is woensdagavond een schietincident geweest, even voor 22.00 uur. Een 28-jarige man werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie liet weten dat hij niet in levensgevaar is.

2 personen op scooter gezocht

De politie en technische recherche was bezig met een onderzoek en had daarvoor een helikopter ingezet. Misschien heb je die rondjes horen of zien vliegen boven Ede. Ze waren op zoek naar 2 mannen op een grijze scooter, over het signalement is nog niets bekend.

Mensen in de omgeving van de Soembalaan werden opgeroepen om zelf geen actie te ondernemen als ze de personen zien, maar direct de politie te bellen. De straat werd afgezet en ook moesten enkele mensen het portier van hun woning vrijhouden. Een getuige is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie stuurde donderdag 11 juni een BURGERNET-bericht en roept getuigen en iedereen die de 2 mannen op grijze scooter heeft gezien zich te melden.

Onderlinge ruzie

Buurtbewoners melden dat het slachtoffer iemand uit de straat is. Ook zijn de vermoedelijke daders in de buurt bekend. Het lijkt erop dat de drie betrokkenen onderling al enige tijd ruzie hebben, wat woensdagavond escaleerde, lezen we in De Gelderlander.

Beschoten in bovenbeen

Het slachtoffer werd voor de glasbak in zijn bovenbeen geschoten door de 2 mannen vanaf de grijze scooter. Enkele getuigen vertelden ook dat ze hem hebben horen roepen: “Ik ben beschoten.” Hierna hebben ze direct eerste hulp geboden en de wond proberen dicht te houden.

 

Lees ook:

Uiteten

Hiep hiep hoera! Dit nieuwe restaurant opent binnenkort in Ede

Op het Doelenplein is, naast een Aziatisch restaurant en de Xenos, niet veel te beleven. Maar daar k...

Einde van een tijdperk: deze bekende Edese winkel stopt ermee

Eigenlijk is 'ie helemaal niet weg te denken: Slijterij Borg aan de Veenderweg. Toch zul je er aan m...
De Waldhoorn

Dit Edese terras staat in de Terras Top 100 2019

Terrassing! Eén Edes terras is tijdens de bekendmaking van de Terras Top 100 in de prijzen gevallen....

Meer over

112 Nieuws

adv.