Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spanning en sensatie! Ontmanteling drugslab is begonnen en kan dagen duren

Door Hanneke van Olst 7 augustus 2019

Misschien had je het al gelezen: zwaarbewapende agenten vielen dinsdag een bedrijfspand aan de Ottostraat binnen en vonden er een drugslab. Momenteel is een speciaal team bezig met het ontruimen en ontmantelen van het drugslab. Narcos taferelen in Ede dus! 

De agenten vielen het pand dinsdag binnen na een tip. Er bleek niemand aanwezig bij de inval in het pand en er werd dus ook niemand aangehouden. De agenten dragen kogelwerende vesten en wapens om het pand te bewaken. Ook was de brandweer samen met de Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) aanwezig.

Ontmanteling kan dagen duren

De LFO en recherche deden onderzoek en namen spullen in beslag. Nu, woensdagochtend, zijn ze begonnen met de ontmanteling en ontruiming van het pand. Dat kan dagen duren. Er is een specialistisch bedrijf in Ede om de klus te klaren.
Een zwaarbewapende bewakingseenheid van politie houdt daarbij toezicht. Volgens een verslaggever ter plaatse zijn al veel spullen uit de loods gehaald. Die zijn met vrachtwagens afgevoerd. Bij de hal hangt een zoete, chemische lucht, lezen we bij De Gelderlander.

Buren zijn ondervraagd

Gebruikers van een buurpand aan de Ottostraat zijn dinsdag door de politie ondervraagd. De operatie in Ede had toen nogal wat bekijks; in elk geval van de bewoners van een woonwagenlocatie op de hoek van de Ottostraat.

Bekijk deze video van dinsdag:

 

Lees ook:

Drugs

Wow, het lijkt wel Narcos! 2 Edenaren probeerden 469 kilo cocaïne in te voeren

Als je denkt dat er in Ede niks gebeurt, lees dan even verder. Want soms spelen er Narcos-achtige ta...

Meer over

112 Nieuws

adv.