Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ede was gisteren te zien in Opsporing Verzocht over deze zaak

Door Hanneke van Olst 11 september 2019

Weet je nog dat de politie eind jullie met getrokken wapens een woning aan het Maandereng binnenviel? Deze zaak is nog altijd niet opgelost. Daarom was Ede gisteren (dinsdag) toneel bij het programma Opsporing Verzocht. 

Vermoedelijk heeft er op woensdagmiddag 31 juli 2019 een ripdeal (criminele transactie waarbij de ene partij de andere beroofd) plaatsgevonden in een woning aan de Van Ostadestraat in Ede. Het lijkt erop dat er bij de deal één of meer mannen gewond zijn geraakt, maar zij zijn niet gevonden.

Ripdeal

Wat er precies gebeurde? De mannen ontmoetten elkaar die bewuste middag rond 17.30 uur bij de woning aan de Van Ostadestraat in Ede. Wat er binnen gebeurde, is niet precies bekend, maar ven later renden de twee Duitsers naar buiten met een grote, zwarte tas. Waarschijnlijk was deze gevuld met softdrugs. Ze gingen er vervolgens vandoor in hun Audi A8 met Duits kenteken.

Veel bloedsporen

Bij een worsteling voor de woning, die buurtbewoners zagen, raakte in ieder geval één van de vermoedelijk Nederlandse mannen gewond. Hij werd neergestoken of neergeschoten. Hij keerde vervolgens zwaargewond terug naar het huis, maar kort daarna vertrok hij met een andere, onbekende man in een grijze personenauto met Nederlands kenteken.

Naar deze twee mannen is de politie nog altijd op zoek. De derde Nederlander bleef achter in de woning. In de woning vond de politie verpakkingsmateriaal voor softdrugs en veel bloedsporen. Het slachtoffer (of meerdere slachtoffers) moet(en) behoorlijk wat bloed verloren hebben.

Vijf mannen bij deal betrokken

In totaal zijn er 5 mannen bij de deal betrokken geweest. Drie van hen zijn waarschijnlijk Nederlanders, de andere twee zijn Duitsers van Turkse afkomst. De twee Duitsers zijn inmiddels aangehouden door de Duitse politie.

De tekst gaat verder onder de video.

Van één van de twee Nederlanders is er een duidelijk signalement. Hij is rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang en is vermoedelijk van Turkse afkomst. De man heeft een opvallende tatoeage op zijn onderarm, heeft een fors postuur en had toentertijd een zwart baardje. Op het moment dat hij gewond raakte, droeg hij een grijs/groen Levi’s shirt, een donkerkleurige broek en een zwart petje dat hij achterstevoren droeg.

Politie is op zoek

De politie is dringend op zoek naar de mannen. “Wellicht hebben de twee mannen ergens hulp gezocht, of zijn ze in een drogisterij of apotheek geweest om verband te kopen. Heeft u hen mogelijk ergens gezien of vermoedt u om wie het gaat? Schakel de politie in. U kunt ook vertrouwelijk uw informatie doorgeven via Team Nationale Inlichtingen.”

Verder heeft de politie nog een aantal andere vragen: “Wie weet wat er is gebeurd in de woning aan de Van Ostadestraat? Wie weet wie of waar de één of twee gewonde mannen zijn? Wie heeft iets gezien van het incident op woensdag 31 juli 2019?”

Tips doorgeven

Informatie doorgeven kan via de gratis Politie Opsporingstiplijn: 0800-6070, via Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800-7000 of bij Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999. Online een tip doorgeven kan hier.
Bron: Opsporing Verzocht
Lees ook:

Wat gebeurde nou eigenlijk in het Maandereng woensdag? Politie doet onderzoek

De politie stormde woensdagavond een woning aan de Van Ostadestraat in het Maandereng binnen. Wat wa...

Meer over

112 Nieuws

adv.