Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: eten verkopen op de vrijmarkt tijdens Koningsdag?

Door Hanneke van Olst 11 april 2019

Stapels met puzzels, kinderspeelgoed, en bakken met kleding: je komt het allemaal tegen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag. Aan welke kant van het kleedje je je ook bevindt: van de hele dag onderhandelen krijg je honger en dorst. Maar hoe zit het eigenlijk met de regels rondom de verkoop van eten en drinken? 

Op de vrijmarkt op Koningsdag vind je ieder jaar voldoende te eten en drinken, op het Maanderplein. Dit plein is door de organisatie van Koningsdag uitgezocht als hét foodplein. De kraampjes met voedsel of drankjes hebben daar speciaal een vergunning voor aangevraagd. Voor het neerleggen van een kleedje hoef je geen vergunning aan te vragen (alleen heel vroeg op te staan).

Niet voor commerciële doeleinden

Maar wat als jij nou lekker bij wilt beunen door koffie te verkopen? Of je zelfgemaakte muffins dolgraag aan de man wilt brengen? Mag je die dan ook op je kleedje aanbieden, naast je oude puzzels en houten speelgoed? Nee, dat mag niet. Het verkopen van etenswaren, net als warme en koude dranken, is niet toegestaan, tenzij de organisatie daar expliciet toestemming voor heeft gegeven. Goed om te weten dus!

Dit geldt overigens voor alle vrijmarkten in Ede. Niet alleen die in het centrum van Ede, maar ook in Kernhem, Veldhuizen en Maandereng.

Lees ook

Vrijmarkt Koningsdag

Koningsdag Ede: dit is er te doen

Koningsdag 2019 in Ede: hebben we er al zin in!? Op zaterdag 27 april kleurt Ede weer oranje en vier...

Alles wat je moet weten om op de vrijmarkt in Ede te staan op Koningsdag

Koningsdag 2019 in Ede: dit is er te doen in de wijken

Deze feesten zijn er op Koningsdag 2019 in Ede

Feesten als een koning: hier moet je zijn met koningsnacht 2019 in Ede

adv.