Koningsdag Ede: dit is er te doen

Door Hanneke van Olst 16 maart 2019

Koningsdag 2019 in Ede: hebben we er al zin in!? Op zaterdag 27 april kleurt Ede weer oranje en vieren we de verjaardag van koning Willem-Alexander. Wat er allemaal te doen is in onze plaats op deze feestelijke dag? We hebben een overzicht voor je gemaakt voor alle activiteiten in Ede op Koningsdag. 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Vrijmarkt

Vrijmarkt Koningsdag
Foto: ANP

Ook dit jaar is er weer een vrijmarkt in het centrum van Ede. De verschillende pleinen hebben allemaal een ander thema. Het plein rondom de Oude Kerk staat vol kramen van creatievelingen. Op het Bevrijdingsplein staan kraampjes die spullen verkopen voor goede doelen. De kleedjesmarkt slingert verder door het voetgangersgebied in het centrum.

Wil je zelf op de vrijmarkt staan? Check dit artikel even van tevoren:

Vrijmarkt koningsdag Ede

Alles wat je moet weten om op de vrijmarkt in Ede te staan op Koningsdag

Je kunt met Koningsdag natuurlijk over de vrijmarkt struinen, maar je kunt ook gewoon lekker je hand...

Activiteiten in de rest van Ede

Kleedjesmarkt Koningsdag
Foto: ANP

Kernhem: Voetballen, knutselen, kraampjes, schminken, kleedjesmarkt, stormbaan, pannakooi en andere kinderactiviteiten op het Grote Houtplein van 10.00 tot 14.00 uur. Voor de innerlijke mens is er koffie/thee en poffertjes.

Veldhuizen: Kindervrijmarkt, kinderentertainment en muziek rondom wijkcentrum De Velder (Munnikenhof, Ridderhof, Laathof) van 09.00 tot 15.30 uur.

Maandereng: Vrijmarkt, muziek, klimboom, luchtkussens, eten en drinken bij buurtpark Maandereng (Fernhoutstraat) van 10.00 tot 16.00 uur.

Beatrixpark: Kleedjesmarkt bij zorgcentrum Het Maanderzand (Louise Henriëttelaan 17) van 10.30 tot 14.30 uur.

Klaphek: Kleedjesmarkt, limonade en springkussen op het pleintje tussen de Voerakker en Wildforster van 13.00 tot 16.00 uur.

Stadspoort: Kinderrommelmarkt in de passage van winkelcentrum Stadspoort van 09.00 tot 13.00 uur.

Koningsdag Kernhem

Koningsdag 2019 in Ede: dit is er te doen in de wijken

Vind je Koningsdag in het centrum van Ede te druk of zoek je een plekje met lekker veel kinderactivi...

Muziek op het Museumplein

Museumplein Ede
Foto: Facebook Museumplein Ede

Het Museumplein wordt omgedoopt tot het Maximaplein. Hier kun je van 12.00 tot 17.00 uur genieten van een grandioos muziekspektakel. Lekker swingen dus! Voor muziek kun je ook terecht in de Oude Kerk om 16.30. Hier treedt het ENKA-mannenkoor op voor een Oranjeconcert. 

Smullen op het Maanderplein

Op het Maanderplein, aan het einde van het Maandereind, vind je kraampjes met eten en drinken. Goed om te weten! 

Feesten

trendkilly

Natuurlijk ga je feest vieren. Misschien al tijdens Koningsnacht. Alle feestjes tijdens koningsnacht in Ede vind je hier en alle feestjes op Koningsdag zelf vind je hier.

Vrijmarkt koningsdag Ede

Deze feesten zijn er op Koningsdag 2019 in Ede

Koningsdag 2019 in Ede: hebben we er al zin in!? Hangt jouw oranje glitterpakkie al klaar maar weet ...
Feest

Feesten als een koning: hier moet je zijn met koningsnacht 2019 in Ede

Koningsdag 2019 in Ede: hebben we er al zin in!? Hangt jouw oranje glitterpakkie al klaar maar weet ...

In de dorpen

Meulunteren Koningsdag
Koningsdag in Meulunteren. Foto: Facebook Stichting Denbi

Ook in de dorpen gaat de verjaardag van onze koning niet onopgemerkt voorbij. Een overzicht:

Harskamp: van 13.00 tot 17.00 uur shows, een schaapherder, een ganzenfanfare, schminken, eten en drinken en feest. ’s Avonds gaat het feest door met muziek.

Bennekom: vanwege een tekort aan vrijwilligers geen Koningsdagviering in Bennekom dit jaar.

Lunteren: vanaf 10.00 uur kleedjesmarkt, muziek, demonstraties en kinderentertainment aan de Dorpsstraat/Nieuwe Erf. Ook Qmusic komt om 14.00 uur langs om vier uur lang foute hitjes te draaien. ’s Avonds Oranjebal bij Café Floor, waarbij dj Joost draait vanaf 20.00 uur en om 21.00 uur de Blazing Harrows komen optreden. Tevens aan de Kattenbroekerweg 2 bij Meulunteren/De Valk een rommel- en familiemarkt vanaf 10.00 uur waarvan de opbrengst naar stichting Denbi gaat. Om 11.30 en 13.00 uur start een goederenveiling en om 14.30 uur volgt een rundveeveiling.

Wekerom: optocht om 12.00 uur, vanaf 13.30 uur zeskamp (met een gave verrassing voor tienplussers, wat is nog onbekend) en beachvolleybal voor de zestienplussers (bij genoeg animo). Tevens tractorpulling (zie volgende pagina).

Otterlo: Een uitgebreid programma voor jong en oud op het Sportpark Kastanjebos, Hoenderloseweg. De inhoud van het programma is niet onbekend.

Ederveen: Optocht door het dorp (om 09.30 uur verzamelen op het Dorpsplein, optocht begint om 10.00 uur). Kinderen mogen verkleed komen en meedoen met een versierde skelter/fiets. De mooiste wint een prijs. Daarna enkele liederen zingen op het plein. Om 13.30 uur zeskamp, springkussens, knutselen, schmink en verloting op Sportpark Allemanskamp. Muziek door dj Paul. 

Tractorpulling

Tractor Pulling Wekerom Koningsdag
Foto: Facebook Tractor Pulling Wekerom

Tussen Wekerom en Otterlo staat de jaarlijkse Truck & Tractorpulling Wekerom gepland op Koningsdag. Naast wedstrijden zijn er ook demonstraties. Locatie: Lange Heideweg 8a, naast garagebedrijf Morren. Vanaf 10.00 uur beginnen de wedstrijden. Entree is €12,- voor iedereen van 13 jaar en ouder (geen pin). Iedereen tot en met twaalf jaar mag gratis naar binnen, parkeren is ook gratis.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.