Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen kleedjesmarkten: dit kan wel in Ede op Koningsdag!

Door Hanneke van Olst 26 april 2020

Normaal gesproken kun je met het verkopen van oude spullen op Koningsdag een leuk zakcentje ophalen. Vooral nu iedereen tijd heeft gehad om de zolders uit te mesten en kasten op te ruimen, is het extra jammer dat de vrijmarkten dit jaar niet doorgaan. Op een kleedje in je voortuin spullen verkopen mag ook niet. Wij hebben online alternatieven op een rijtje gezet voor je!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Geen kleedjes in de tuin

Ook al houd je anderhalve meter afstand of mogen mensen de spullen gratis meenemen en sta je er zelf niet bij, dan nog is het niet handig om spullen te verkopen of weggeven vanuit je tuin of voor je deur. Rommelmarkten of kleedjesverkoop, ook op kleine schaal, zijn niet toegestaan.

Foto: indebuurt Ede

Andere opties

Wat je dan wél met je net uitgezochte, overgebleven spullen kunt doen? Je kunt ze bijvoorbeeld aanbieden op een online vrijmarkt op Koningsdag. Grote verkoopsites zoals Marktplaats en Nextdoor organiseren maandag namelijk kleedjesmarkten.

Marktplaats

Op Marktplaats kun je in één advertentie al je spulletjes te koop aanbieden. Het is simpel: maak een foto van je kleedje en plaats deze op VrijMarktplaats. Heb je iets verkocht? Dan maak je een nieuwe foto van je kleedje en pas je de advertentie weer aan.

Nextdoor

Nextdoor biedt een digitaal kleedje aan voor elke gemeente. Check dus snel wat Edenaren te koop aanbieden! Of verkoop zelf je spulletjes in de Edese groep.

Instagram en Facebook

Nog een optie is spulletjes verkopen via Instagram. Tag @recycle.sint.ede in je foto en zij reposten de foto op hun account. Hier lees je er meer over (check de stories). Verder is er een Facebookgroep in het leven geroepen: Woningsdag Kleedjesmarkt in Ede.

via GIPHY

Voor een goed doel

Op RTL4 wordt maandagavond live verslag gedaan van de eerste KiKa Vrijmarkt. Er komt een selectie aan de meest bijzondere spullen en optredens op televisie voorbij. Beau van Erven Dorens en Chantal Janzen presenteren de speciale uitzending vanaf 20.30 uur. Met de verkoop van spullen en met speciale acties op kikavrijmarkt.nl wordt onderzoek naar kinderkanker mogelijk gemaakt.

Foto: RTL

Facebookgroepen

Je kunt ook spullen aanbieden in een van de Edese Facebookgroepen waar je spullen kunt verkopen of weggeven. Denk aan groepen als 0318 Kopen en Verkopen of 0318 EDE E.O. Koopjes/Kleding/Allerlei/Gratis artikelen. Ook Facebook Marketplace is een optie. Andere, grotere spullen over die je niet kunt weggeven of verkopen? Laat het ophalen door de gemeente of kringloop! Restore en Kringloop Ede halen spullen op aan huis en ACV haalt grofvuil op (tegen betaling van afvalpunten of geld).

Houd je natuurlijk wel aan de voorschriften van het RIVM, mocht je iets volgens bovenstaande opties gaan verkopen. En anders zit er maar één ding op: je spullen nog een tweede kans geven en nog een tijdje zelf houden. Misschien word je er toch weer blij van!

via GIPHY

Lees ook:

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.