Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit doen winkels en de markt in Ede op Koningsdag 2020

Door Hanneke van Olst 24 april 2020

Hoewel alle evenementen op Koningsdag 2020 niet doorgaan, blijft maandag 27 april een feestdag. Zijn de winkels dit jaar gewoon de hele dag open op Koningsdag? En hoe zit het met de markt op maandagochtend? 

Koningsdag is een officiële feestdag, maar dat betekent niet dat daarom alle winkels dicht zijn. In Ede mogen de winkels gewoon de hele dag open zijn volgens reguliere openingstijden, vertelt Xander Haalboom van Stichting Binnenstadsmanagement Ede ons. Check van tevoren even of de winkel die je wil bezoeken wel open is. Winkeleigenaren mogen namelijk zelf weten of open gaan en of ze eventueel aangepaste openingstijden hanteren.

Markt

En de markt op maandagmorgen, gaat die door? Er zijn geen Koningsdagevenementen op het Marktplein. We bellen met marktmeester Piet van de Edese markt. Hij vertelt ons dat er geen markt zal zijn op Koningsdag. “De een na de andere kraamhouder belde af en je moet ook opletten met mensen die rondom het centrum lopen”, licht hij toe.

De regels van het RIVM zijn er niet voor niets, vermijd groepen mensen. Als je op pad moet, doe dat alleen als het echt nodig is en zoveel mogelijk alleen. Houd anderhalve meter afstand tot anderen.

Dit zijn de openingstijden van de supermarkten op Koningsdag

Koningsdag 2020 gaat er dit jaar anders uitzien dan in andere jaren. Maar kun je wel volgens de regu...

Koningsdag 2020 wordt Woningsdag: dit is het programma

Koningsdag in Ede ziet er dit jaar anders uit. Geen vrijmarkten, feestjes en gezellige onderonsjes. ...

Corona in Ede: de belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het coronavirus beheerst ons dagelijks leven. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen...

Meer over

Koningsdag Ede

adv.