Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je moet weten om op de vrijmarkt in Ede te staan op Koningsdag

Door Hanneke van Olst 11 maart 2020

Je kunt met Koningsdag natuurlijk over de vrijmarkt struinen, maar je kunt ook gewoon lekker je handelswaar uitstallen op een kleedje! Wij vertellen je alles wat je moet weten als je geld wilt verdienen op Koningsdag op de vrijmarkt in het centrum.

Waar kun je spullen verkopen op Koningsdag?

De organisatie met Koningsdag is in handen van Comité Nationale Feestdagen. Zowel particulieren als ondernemers kunnen gratis spullen verkopen op een kleedje. Let op, goed doel, creatieveling of verkoop je voedsel? Dan moet je op respectievelijk het Bevrijdingsplein (op Koningsdag Amaliaplein), Oude Kerkplein (op Koningsdag Koningsplein) en Maanderplein (op Koningsdag Alexiaplein) zijn. Hier staan ook de kramen die zijn gereserveerd.

Moet je reserveren?

Voor de kleedjesmarkt hoef je geen plekje te reserveren. Zorg gewoon dat je er vroeg bij bent en scoor een gratis plekje op de grond. Vanaf 07.00 uur mag je een vrij plekje zoeken in de Grotestraat (binnen het voetgangersgebied). Let wel op: de doorgang en toegang tot winkels moet ruim vrij blijven, je mag je spullen niet buiten de getekende vakken uitstallen en je mag niet neerstrijken op de plekken waar een kruis staat.

Wat kost het huren van een plekje?

Helemaal niets! Als particulier kun je alleen spullen verkopen op de kleedjesmarkt, zonder kraam. Je mag dan geen eten en drinken verkopen. Wil je een plekje reserveren met een echte kraam? Dit kan enkel voor creatievelingen en goede doelen. Daarvoor wordt wel een bijdrage gevraagd. Reserveren kan hier.

Waar kom je te staan?

De grondplaatsen zijn in de Achterdoelen, Grotestraat, Grotestraat Noord, Maandereind, Vendelstraat en Boogstraat. Je kunt geen plek reserveren: het Comité Nationale Feestdagen houdt het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe aan. Dus wil je een goede plek? Zorg dan dat je er snel bij bent.

Hoe breng ik mijn spullen bij de plek?

Zorg dat je tussen 07.00 en 10.00 uur je spullen hebt gebracht met de auto. Na die tijd moet je auto echt weg zijn. De kleedjesmarkt is van 10.00 tot 17.00 uur. Niet-verkochte spullen moet je zelf weer meenemen. Daarvoor kun na afloop van de kleedjesmarkt, vanaf 16.00 uur ongeveer, met je auto het voetgangersgebied weer in. Zie het hele reglement hier.

Mag je eten/drinken verkopen?

Koffie schenken of zelfgemaakte muffins verkopen, mag dat? Dat zochten wij voor je uit! Het antwoord lees je hier.

Lees ook:

Vrijmarkt Koningsdag

Koningsdag Ede: dit is er te doen

Koningsdag 2019 in Ede: hebben we er al zin in!? Op zaterdag 27 april kleurt Ede weer oranje en vier...

MAG DAT: eten verkopen op de vrijmarkt tijdens Koningsdag?

Stapels met puzzels, kinderspeelgoed, en bakken met kleding: je komt het allemaal tegen op de rommel...

Meer over

Koningsdag Ede

adv.