Leuke én lekkere decembermaand: 5 x hiervoor wil je bij SmaakPark zijn
Aangeboden door Het SmaakPark
Nu de deuren van het restaurant gesloten zijn, heeft het team van SmaakPark haar creativiteit kunnen botvieren op een superleuke en heerlijke decembermaand bij SmaakPark. Van kerstdiner kookworkshops tot een heerlijke kerstlunch én nog veel meer. Swipen maar!
Kerst fermentatieworkshop op 18 december
Dit jaar geeft Christian Weij, Fooddesigner en schrijver van de fermentatieboeken ‘Verrot Lekker’ en ‘Verrot Gezond’, een unieke kerst fermentatieworkshop. Je gaat op 18 december de hele dag werken aan fermentaties die precies klaar zijn met het kerstontbijt en -diner.
De workshop wordt gegeven in de ruime kookstudio van het Smaakpark in Ede, waar maximaal 16 deelnemers worden verwelkomt, zodat er voldoende afstand gehouden wordt. De workshop start om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur en kost € 155,- per persoon. Dat is inclusief lunch, koffie/thee, fris, een biertje of wijntje, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen, bijbehorende recepturen en instructies.
Je gaat naar huis met:
- Een desembrood
- een kerstbrood
- een aantal kleine brunchbroodjes
- gefermenteerde koolsalade
- zelfgemaakte gefermenteerde roomkaas
- zelfgemaakte gerijpte boter
- paddenstoelensaus
- kerstcocktail
- marinade voor vlees of vega gerecht
Kerstdiner kookworkshop op 23 of 24 december
Het kerstdiner staat weer voor de deur en Christian helpt je graag met de bereiding ervan. Tijdens deze workshop bereid je een creatief, duurzaam en smakelijk diner voor vier personen. Op kerstavond hoef je dit alleen nog maar af te maken en te serveren op je mooiste kerstservies. Bon appétit!
Je kiest zelf welk smaakmakende voor-, hoofd- en nagerecht je wilt bereiden. Wil je voor meer dan vier personen koken? Dat kan ook! Dit kost dit €35 per persoon extra tot een maximum van acht personen. In verband met de inkopen hoort SmaakPark wel graag bij het boeken voor hoeveel gerechten per gang je kiest.
De workshop wordt gegeven in de ruime kookstudio van het Smaakpark in Ede, waar maximaal 16 deelnemers worden verwelkomt, zodat er voldoende afstand gehouden wordt. De workshop duurt van 12.00 tot 17.00 uur en kost € 180,- per persoon. Dat is inclusief de door jezelf gemaakte ingrediënten/gerechten voor vier personen en de recepturen en instructies hoe je de gerechten thuis in een handomdraai af kunt maken.
Kerstlunch op tweede kerstdag
Tweede Kerstdag vier je dit jaar natuurlijk bij het SmaakPark. Het team serveert op deze dag een uitgebreide lunch, dat bij het thema van de afgelopen maanden past: explosieve smaken! 7 gangen, allemaal barstensvol smaak, lokaal, duurzaam en volgens de principes van Dutch Cuisine.
Het team van SmaakPark serveert het explosieve menu voor € 65,- per persoon. Dit is exclusief drank, maar inclusief een kerstige non-alcoholische welkomstcocktail.
De inloop op zaterdag 26 december is vanaf 13:00 uur, de aanvang voor de lunch is 13.30 uur. Met wie kom jij tweede kerstdag vieren bij SmaakPark? Tot binnenkort!
Thuis koken met maaltijdboxen op 23 en 24 december
Liever zelf aan de kook zonder hulp, of de keuken in met een paar vrienden? Dan heeft SmaakPark negen heerlijke maaltijdboxen vol topingrediënten en het recept om een heerlijk kerstdiner thuis te maken. Drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie nagerechten: aan jou de keuze. Denk aan maaltijdboxen met gevulde kippendijen, aubergine steak en als nagerecht gebakken peren. Of wat dacht je van de Frutti di fermentazione (vegan) maaltijdbox: gefrituurde, gefermenteerde groenten in krokant desembeslag met Koreaanse zoetzure saus (vegan)?
Oliebollen & bitterballen festijn op 31 december
Samen het jaar afsluiten, doe je ook gezellig en in warme sferen bij SmaakPark. Op 31 december vier je een topfeestje met: oliebollen, bitterballen, glühwein, vuurkorven, bier, muziek, cocktails en meer! Kom tussen 14.00 en 17.00u uur naar het SmaakPark en trek warme kleding aan, want het feest zal zich deels buiten tussen de vuurkorven afspelen. De oliebollen, bitterballen en andere hapjes krijg je van ons! Drank is op eigen rekening (alleen PIN). Tot dan!
Nog veel meer leuks bij SmaakPark
Dit was slechts een greep uit de decemberagenda van SmaakPark. Zo kun je bijvoorbeeld ook elke woensdag tot en met zondag terecht voor het afhalen van haute friture en daghappen. Daarnaast staan er nog veel meer workshops en ander leuke events op de planning. Bekijk wat je deze decembermaand nog meer beleeft bij SmaakPark en reserveer. Tot snel!
