Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de kerstmarkten in Ede 🎄

Door Hanneke van Olst 4 december 2019

Ben jij – net als wij – dol op sfeervolle kerstmarkten? Goed nieuws! In de gemeente Ede kun je in de wintermaanden heel veel kerstmarkten bezoeken. We hebben een lijstje gemaakt met de Edese kerstmarkten in 2019.

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Kerst in Speeltuin de Korenbloem

Martijn Krop

Op zaterdag 21 december is het kerst in Speeltuin de Korenbloem. Van 15.00 tot 20.00 uur zijn er activiteiten en lekkernijen, zoals de opening van het magisch kerstdorp, marshmallows maken, knutselen, kerstbrood en -cake, verse erwtensoep, oliebollen, glühwein en nog veel meer. Het magisch kerstdorp is gratis te bezichtigen tot en met 5 januari.

Winterwonderland Otterlo

Foto: Facebook Winter Wonderland

Op zaterdag 21 december verandert vakantiepark EuroParcs Resort De Wije Werelt, in Otterlo, in Winterwonderland! Vanaf 15.00 uur tot 21.00 uur vind je een kerstmarkt met marktkramen en foodtrucks, animatieteam, chocolademelk en glühwein. Ook kun je meedoen met de kerstbingo of een kerstwandeling maken met de boswachter en er komt een arrenslee waarmee je een rondje over het vakantiepark kunt maken! ’s Avonds komt er een dj en doet Goochelaar Joost de leukste trucs voor. Entree is gratis.

Dickens Fair

Dickens Fair Bennekom
Foto: Stichting Organisatie Dickens Fair

Reis terug in de tijd op vrijdag 13 en zaterdag 14 december in Bennekom. Hier staat de Dickens Fair op het programma. De sfeer is reuze gezellig en natuurlijk lopen er heel wat figuren door het dorp die zo uit A Christmas Carol van Charles Dickens kunnen komen. Spot jij Scrooge? Vrijdag vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag tijdens de Dickens Fair is ook een Santa Run.

Winterfair in De Klinkenberg

Foto: Facebook Winterfair

De jaarlijkse Winterfair bij Vilente de Klinkenberg is er ook dit jaar weer! Op vrijdag 29 november kun je tussen 14.00 en 19.00 uur genieten van kraampjes en lekkernijen op het plein van het woonzorgcentrum.

Kerstmarkt In Goede Aarde

Foto: Facebook Kerstmarkt In Goede Aarde

Op woensdagmiddag 11 december 2019 van 14.00 uur tot 18.00 uur organiseert dagactiviteitencentrum In Goede Aarde voor al weer de zevende keer een leuke kerstmarkt. De markt is zowel binnen als overdekt buiten op de Doesburger Molenweg 8. Naast lekkernijen vind je hier leuke cadeautjes met het winterthema. Proef zeker een zelfgemaakt kniepertje! De sfeer wordt versterkt door een midwinterhoornblazer en vuurkorven.

Lunteren in kerstsfeer

Kerstmarkt
Foto: indebuurt

Het centrum van Lunteren is op zaterdag 14 december het decor voor een gezellige kerstmarkt. De markt begint om 12.00 uur. Uiteraard is er koek en zopie en muziek aanwezig. Bovendien zullen diverse koren hun keeltjes smeren! De vrijdag ervoor, 13 december, kun je al kennismaken met Lunteren in Kerstsfeer tijdens een proeverij met glühwein en warme chocomel vanaf 17.00 uur. Meer daarover lees je hier.

Kerst rond de Koepel in Lunteren

Vuurkorven, een tent met koek en zopie en een kraampje met lampionnen. En natuurlijk een aantal koren. Kerst rond De Koepel in Lunteren is dit jaar op zaterdag 14 december, natuurlijk rondom de Lunterse Koepel. Een met kaarslicht verlicht pad brengt je bij de Koepel.

Kerstmarkt bij de Hoge Veluwe

Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Tussen de (hopelijk besneeuwde) bomen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat op zaterdag 7 december en zondag 8 december een knusse kerstmarkt opgetuigd. Geniet van streekproducten, brocante, cadeautjes en natuurlijk muziekoptredens. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur moet je op het Marchantplein zijn. De entree is gratis, al betaal je wel entree voor het park zelf. Extra leuk: je mag ook je eigen den omzagen voor de kerstboom.

Winterfair Wekerom

Beste allemaal, de Winterfair belooft, zoals het er nu naar uit ziet, een mooie dag te worden. Het aantal kramen neemt…

Posted by Winterfair Wekerom on Saturday, October 19, 2019

Op zaterdag 23 november is de Winterfair in het Kulturhus Wekerom. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er kraampjes en daarna een afterparty. Voor de kids is er een schaatsbaan en er staat een arrenslee voor een rondritje. Vanaf 15.00 uur kunnen de kleintjes kerstballen knutselen op het knutselplein.

Wintermarkt op de Proosdij

Met veel plezier zijn we bezig met de voorbereidingen voor onze Wintermarkt! Save the Date! ❄️❄️❄️

Posted by Publieksboerderij de Proosdij on Saturday, November 2, 2019

Zorg dat je woensdag 11 december op de Proosdijboerderij bent, want van 15.00 tot 20.00 uur staat er een gezellige wintermarkt klaar met diverse kraampjes, lekkernijen, muziek, mooie producten, erwtensoep, marshmallows roosteren en nog veel meer winters.

Ederveense dag winter editie

Foto: Ciska van Dooren

Op het Marktplein in hartje Ederveen vind je op vrijdag 13 december van 16.00 uur tot 21.00 uur een gezellige kerstmarkt. Net zo gezellig als de Eereveense dag, maar dan met winterdecoratie! Ook Vuur en Rook is aanwezig met zelfgemaakte hapjes. Zij zullen ook demo’s geven. De kleintjes kunnen speculaaspoppen versieren of een ritje in de arrenslee maken.

Winterfair Enjoy in Harskamp

Winterfair Enjoy
Foto: Facebook Winterfair Enjoy

Voor het vijfde jaar op rij, op zaterdag 30 november, staat er weer een mooie winterfair op het programma in Harskamp, van 15.00 tot 21.00 uur. Waar je moet zijn? Op het parkeerterrein van het museum in Harskamp. Gezellige muziek, springkussens, diverse kramen en natuurlijk eten en drinken kun je verwachten.

Winterfair Petrakerk

Foto: Facebook Winterfair Petrakerk

Rondom de Petrakerk (aan de weg richting Lunteren) is op vrijdag 22 november een gezellige winterfair van 15.30 tot 21.30 uur. 

Meer kerst:

Kerstboom in auto

Oh denneboom, oh denneboom! Hier in Ede koop je een kerstboom

Is het alweer die tijd van het jaar? Jaaa! Tijd om de kerstboom in huis te halen en gezellig op te t...
Ijsbaan Ede

Voor in de agenda: op deze dag opent de ijsbaan voor het gemeentehuis

Het is natuurlijk nog helemaal geen tijd om de schaatsen onder te binden, maar wel leuk om alvast in...
Kerstdiner dekken

Bij deze Edese restaurants kun je met kerst uit eten

Wil jij met kerst lekker uit eten? Dan kan in Ede bij een heleboel restaurants. We hebben een aantal...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Kerst Ede

adv.