Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leendert Houweling, preparateur en wild specialist

Wildliefhebber in hart en dieren!

Vandaag 12:00 - 17:00 uur Gesloten Alle openingstijden

Leendert Houweling, preparateur en wild specialist

Grotestraat 90 6711 AN Ede
Naar websiteWild vlees bestellen

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12:00 - 17:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
12:00 - 17:00
Zaterdag
12:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

De winkel van Leendert in het centrum van Ede is op bovenstaande tijden geopend.

Buiten deze tijden staat Leendert graag voor je klaar op afspraak.

Staat bekend om

  • Het prepareren van dieren en verkopen van cadeauartikelen
  • Wandelgids door de Veluwe
  • Verkoop van wild vlees én specialist in de bereiding van wild

Over Leendert Houweling, preparateur en wild specialist

Wie is Leendert Houweling?

Leendert woont in Ede, letterlijk aan de rand van de Veluwe; “Ik steek de weg over en zit al in het bos. Hier kom ik regelmatig zwijnen, reeën, herten en dassen tegen. Overdag zie ik de eekhoorns in de bomen springen en ’s nachts laat de bosuil van zich horen. Even verderop broeden nachtzwaluwen. Ik heb dus de luxe om dichtbij de natuur leven, dat is echt fantastisch!”

De passie voor natuur zat er bij Leendert al vanaf jonge leeftijd in. Dit begon allemaal na het vinden van een dode kokmeeuw. Toen  hij later in contact kwam met een preparateur was zijn interesse gewekt; dit wilde hij ook kunnen! In 2012 werd  zijn lang gekoesterde droom werkelijkheid. Leendert slaagde met prachtige resultaten voor zijn twee-jarige deeltijdopleiding tot basis diepreparateur, én voor zijn staatsexamen prepareren van dieren. Met dit laatste examen heeft hij een vergunning voor het prepareren van beschermde diersoorten verkregen bij het ministerie van E.L.&I.

“Nog iedere dag is het prepareren pure passie voor mij.  Ik vind het een uitdaging om ieder dier steeds weet opnieuw zo natuurgetrouw mogelijk op te zetten. Of dit nou voor een educatief centrum, particulier, of jager is; preparaat is voor al deze partijen van gelijke waarde. Het houdt een dierbare herinnering vast of dient als educatie voor kinderen en volwassenen. Sommige dieren hebben zij nog nooit in het echt gezien, zijn lastig om in het echt te zien óf leven helaas niet meer in het wild.

Iets door te kunnen geven van, en over de natuur. Dat is prachtig om te doen! ” Aldus Leendert.

Preparateur, wandelgids, wildbeheerder, natuurliefhebber en wildkok; buiten op houtvuur.

Het is veel, maar het komt allemaal vanuit pure passie. Leendert laat je graag op verschillende manier ontdekken hoe mooi onze Veluwe is.  Zo zegt hij; “Je kunt de Veluwe ruiken, voelen, en zien. Maar ook horen, doorleven, bespeuren, bijwonen en vooral proeven. Graag neem ik je mee op één van deze ontdekkingstochten. Ik ben geboren naast de heide, gebakerd door de herten, gevoed door de wilde zwijnen en grootgebracht door dieren in het wild. Ik wil je hier graag meer over vertellen tijdens een van mijn boswandelingen, kookworkshops, wildspeurtochten of smaakvolle proeverijen.”

O, en tot slot; ben je op zoek naar een eerlijk stuk vlees van fijne kwaliteit, dan ben je bij Leendert aan het juiste adres!

 

 

 

 

Meest recent over Leendert Houweling, preparateur en wild specialist

corona bord anderhalve meter centrum

5 x toffe initiatieven van Edese ondernemers in deze tijd

De tafeltjes blijven leeg in restaurants en cafés. De tweede lockdown dwingt veel ondernemers om creatief te zijn. Veel Edese ondernemers blijken over een flinke dosis creativiteit te beschikken. Check…