Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo goed scoort de Gelderse Vallei in de Ziekenhuis Top 100

Door Hanneke van Olst 8 november 2019

De Ziekenhuis top 100 van het AD is bekend gemaakt, en ook het ziekenhuis in ons Ede is beoordeeld. Lees hier hoe goed Ziekenhuis Gelderse Vallei in de Ziekenhuis Top 100 scoort.

Streek- en topklinische ziekenhuizen

Voor het tweede jaar op rij wordt er in de Ziekenhuis Top 100 onderscheid gemaakt tussen streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Gelderse Vallei valt in de categorie streekziekenhuizen. Streekziekenhuizen richten zich vooral op basiszorg, terwijl topklinische ziekenhuizen focussen op complexe operaties en behandelingen.

Positie 35

In die lijst van honderd beste ziekenhuizen staat Ede op de 35e plaats van de in totaal 40 ziekenhuizen in de categorie streekziekenhuizen, met een eindscore van 60,75. Dat is een iets minder hoge score dan vorig jaar (toen was de eindscore 65,01), maar wél dezelfde plek op de ranglijst. Voor de Top 100 wordt gebruik gemaakt van gegevens die de ziekenhuizen elk jaar aanleveren, bijvoorbeeld aan de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De ziekenhuizen worden beoordeeld op 36 aspecten in totaal, die een doorsnede vormen van de behandeling in ziekenhuizen. Denk daarbij aan oncologie, cardiologie, veelvoorkomende operaties, toezicht op medicijngebruik en kwaliteit van de verpleging.

Regio

Ziekenhuis Gelderse Vallei laat vooral punten liggen bij het controleren van medicijngebruik bij patiënten. Bekijk alle scores van de Gelderse Vallei hier. Wil je weten welke ziekenhuizen in de regio het beste scoren? Dat lees je hier.

De beste

Het beste streekziekenhuis is het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch de beste topklinische instelling.


Meer over Ziekenhuis Gelderse Vallei ontdekken?

Ziekenhuis Gelderse Vallei ziekenhuizen

Willy Brandtlaan 10, Ede

Bekijk meer:ziekenhuizen

Gaat het personeel van Ziekenhuis Gelderse Vallei staken?

Naast alle stakingen van boeren en leraren, heeft ook het verplegend personeel een landelijke stakin...

adv.