Voorkomen is beter dan genezen: ‘Juist nu is voldoende bewegen erg belangrijk’

Aangeboden door Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede (STC-Ede)

Foto: Elly Molenaar, De Gelderlander

In deze tijd van beperkingen kan het een behoorlijke uitdaging zijn om voldoende in beweging te blijven. Mensen werken veel thuis en sportscholen zijn nog altijd gesloten. Gelukkig weten ze daar bij Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede (STC-Ede) wel raad mee. “Vooral in een periode van lockdowns is sporten goed voor de mentale- en lichamelijke gezondheid”, licht co-eigenaar en sportfysiotherapeut Stefan Laurens (35) toe.

Stefan runt samen met fysiotherapeut Daniël Veenendaal (32) hun nieuwe sportfysiotherapiepraktijk vlak naast het station van Ede-Wageningen. De twee hebben al aardig wat jaren ervaring in de wereld van sport en fysiotherapie en zijn erg eager om iedereen in omgeving Ede van de juiste (sport)fysiotherapie en training te voorzien. “We willen eigenlijk het nieuwe sportmedisch centrum van Ede worden”, zegt Stefan met een knipoog.

Van reguliere- tot gespecialiseerde sportfysiotherapie

Voor tal van lichamelijke klachten kun je terecht bij STC-Ede. Bijvoorbeeld voor veelvoorkomende rug- of schouderklachten, vanwege een verkeerde (thuis)werkhouding. “Wij willen goed in kaart brengen welke factoren een rol spelen bij iemands klachten en welke wij kunnen beïnvloeden. Wij hanteren een intake van 60 minuten bij nieuwe patiënten”, vertelt Daniël. STC-Ede heeft geen wachtlijst, je kunt na het intakegesprek direct aan de slag met een gerichte behandeling van jouw klachten.

Lees verder onder de foto:

Foto: STC-Ede

STC-Ede biedt veel meer dan alleen reguliere fysiotherapie. De twee heren bundelden hun ervaring en kennis van de sportmedische wereld en staan nu klaar als gespecialiseerd sportfysiotherapeuten. Daniël: “Door ons vooral te richten op sportfysiotherapie onderscheiden wij ons in Ede. We hebben veel kennis in huis op het gebied van: anatomie, herstel, prestatie, preventie en uiteraard revalidatie. Of je nu een sporter bent of wil gaan bewegen: bij ons ben je aan het juiste adres.”

Hardloopactie: in 12 weken 5 kilometer

Om iedereen, ook mensen zonder klachten, te motiveren voor sport en bewegen, bieden Stefan en Daniël een laagdrempelige coronaproof hardloopcursus aan. Stefan: “Met een goede en rustige opbouw helpen wij mensen om in 12 weken 5 kilometer hard te lopen. Deelnemers worden begeleid via onze eigen app Mijn Sportpaspoort. Deze app wordt gebruikt om jou op afstand te volgen en zo nodig bij te sturen. Daarnaast houden we nauw contact via telefoon en videogesprekken.”

In het kader van support your locals benaderden de twee Just For Feet Ede om mee te doen met deze actie. Just For Feet is een sportschoenenspeciaalzaak, gespecialiseerd in advies over functioneel sportschoeisel. In de winkel bevindt zich ook een sportpodologische afdeling.

Deelnemers van de hardloopcursus ontvangen een gratis fysiotherapeutisch onderzoek. Daarnaast krijgen ze ook een gratis podologisch onderzoek én 10 procent korting op hardloopschoenen bij Just For Feet. Goed nieuws: de cursus is helemaal gratis! Lees hier meer over Just Run 5 km.

Foto: STC-Ede

Slimme app tegen sportblessures

De app Mijn Sportpaspoort wordt ook als preventiemiddel ingezet. Stefan: “Met behulp van workshops en onze app willen we inzetten op preventie bij sportblessures. Deze workshops geven we aan sportverenigingen. Edese sportverenigingen kunnen ons inschakelen tijdens de voorbereidingsperiode van een nieuw seizoen. Met behulp van de app kunnen ze ervoor zorgen dat overbelastingsblessures in deze intensieve periode minder voorkomen. Als overbelasting dreigt te ontstaan, leren we hoe mensen snel kunnen ingrijpen en zo preventief kunnen handelen.” Deze slimme manier van preventief werken, gebruiken de twee ook voor mensen die net klaar zijn met revalidatie bij STC-E. “Zo kunnen we ze blijven volgen, wanneer ze hun sport weer oppakken.”

Afbeelding: STC-Ede

Medische personal training

Ook ben je bij de heren van STC-Ede in goede handen voor medische training. Een van deze trainingen is het preoperatief trainen. Daniël: “Om het revalidatietraject te stimuleren en complicaties na de operatie te verminderen, is het verstandig om al voor de operatie het lichaam te trainen, zodat het lichaam sterk de operatie ingaat en naderhand sneller herstelt. Helaas wordt dit stukje fysiotherapie niet vergoed door de meeste zorgverzekeraars, maar wij bieden deze mogelijkheid wel aan als los abonnement.”

Mensen die geopereerd worden aan hun knieën, of andere knieklachten ervaren, zijn al helemaal aan het juiste adres bij STC-Ede. Stefan: “Wij hebben natuurlijk verstand van de gehele menselijke anatomie, maar in het bijzonder van knieën. We werken ook veel samen met verschillende medisch kniespecialisten.”

Foto: STC-Ede

Afspraak maken?

Ben jij ook helemaal klaar met dat thuiszitten en weinig bewegen? Of heb je specifieke fysieke klachten? Neem contact op met de heren van STC-Ede en plan een vrijblijvend intakegesprek in. Mail ([email protected]) of bel naar: 0682457718. Sportse!

Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede (STC-Ede)

Oude Bennekomseweg 1a, 6717 LM Ede

Nu gesloten

Meer informatie

Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede (STC-Ede)

Oude Bennekomseweg 1a, 6717 LM Ede

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “3 x waarom je deze app wilt downloaden in de strijd tegen corona”

3 x waarom je deze app wilt downloaden in de strijd tegen corona

Aangeboden door De Rijksoverheid

Ga naar “Nieuwe huisartsenpraktijk in Ede: ‘We heten iedereen van harte welkom!’”

Nieuwe huisartsenpraktijk in Ede: ‘We heten iedereen van harte welkom!’

Aangeboden door Huisartsenpraktijk Sarana

Ga naar “Veilig op pad in Ede: deze app helpt je daarbij”

Veilig op pad in Ede: deze app helpt je daarbij

Aangeboden door De Rijksoverheid

In onze gids

Ga naar “Moeke Ede”

Moeke Ede

 • Breelaan 2a
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Moeke Ede

Nu gesloten

Ga naar “Bloem Ede”

Bloem Ede

 • Verlengde Arnhemseweg 99
 • Pannenkoekenrestaurants
 • Gesloten
Gonzales

Nu gesloten

Ga naar “Pieters Koopjeshoek”

Pieters Koopjeshoek

 • Veenderweg 79
 • Winkelen
 • Gesloten
Pieters Koopjeshoek

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Speciaal voor Moederdag: de lekkerste cadeautjes”

Speciaal voor Moederdag: de lekkerste cadeautjes

 • Melk & Puur
 • Geldig t/m 9 mei 2021

Topper

Ga naar “Gratis waardebepaling van je woning”

Gratis waardebepaling van je woning

 • Domicilie makelaars Ede
 • Geldig t/m 31 december 2021
Ga naar “Damesblouses en -tops € 5,00”

Damesblouses en -tops € 5,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 9 mei 2021
Ga naar “Tulpenvaas € 17,50”

Tulpenvaas € 17,50

 • HEMA
 • Geldig t/m 9 mei 2021
Ga naar “Hangmat Geknoopt van € 29,99 voor € 25,49”

Hangmat Geknoopt van € 29,99 voor € 25,49

 • Xenos
 • Geldig t/m 9 mei 2021

Vacatures

Ga naar “Projectadministrateur bij Delphy”

Projectadministrateur bij Delphy

 • Delphy
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Klantcontact Medewerker”

Klantcontact Medewerker

 • Toyota Material Handling
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Haarstylist m/v”

Haarstylist m/v

 • Bas Coiffures
 • Parttime
Haarstylist in Ede

Topper

Ga naar “Helpende”

Helpende

 • Werkwijzer
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime