Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nooit meer nekklachten want met deze tips vind jij een goed kussen!

Aangeboden door Bedding Slaapcomfort 17 november 2020

Heb je last van nekklachten of slaap je slechter? Ga eens na hoe oud je kussen is, misschien is het tijd voor vervanging. Nu de wintertijd is ingegaan, de dagen korter en kouder worden, is het tijd voor een winterslaap. De slaapspecialisten van Bedding leggen uit hoe je een kussen kiest om nekklachten te voorkomen.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Het beste hoofdkussen is voor iedereen erg persoonlijk. Er is dan ook geen kant en klaar antwoord op de vraag ‘welk hoofdkussen is het best?’ Maar met deze tips word jij in ieder geval al een heel eind op weg geholpen in de zoektocht naar het juiste kussen. Slaap lekker alvast!

Tip 1: herken de klachten van een slecht hoofdkussen

Veel mensen denken dat bepaalde klachten te maken hebben met hun lighouding of matras, maar vaak kan een goed hoofdkussen dat aansluit bij je matras al een hoop ellende voorkomen. Gemiddeld gezien gaat een hoofdkussen 4 á 5 jaar mee, vanwege hygiëne en optimaal comfort. Herken jij een of meer van de volgende klachten? Grote kans dat jouw kussen aan vervanging toe is!

  • Liggen woelen en slecht slapen
  • Druk op de schouder of last van schouderbladen
  • Nekklachten
  • Wakker worden met hoofdpijn (te zacht of te hard kussen)
  • Hand onder uw kussen voor ondersteuning
  • Steeds maar het kussen blijven opschudden

Tip 2: zo bepaal je welk kussen het meest geschikt is

Nogmaals: een comfortabel hoofdkussen is erg persoonlijk. Maar volgens de slaapspecialisten van Bedding zijn er in ieder geval drie belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

1. Ga altijd uit van het matras waar je op slaapt

Lig je op een zacht of een wat harder matras? Dit bepaalt hoever je schouder wegzakt. Kijk dus hoeveel schouder je overhoudt, dit bepaalt vervolgens de dikte van het kussen. In de showroom in Ede kijken de slaapspecialisten graag met je mee.

2. Ga op zoek naar ‘bewuste’ ondersteuning (niet storend, wel aanwezig)

‘Bewuste’ ondersteuning betekent het volgende: het kussen moet niet storend aanwezig zijn, maar je hoofd op een aangename manier ondersteunen. Of een kussen precies comfortabel ligt of nèt niet, luistert best nauw. Omdat het een kwestie van gevoel is, kunt je dit het beste zelf ervaren.

3. Ga uit van je favoriete slaaphouding

Last but not least moet je bij het kiezen van een kussen rekening houden met hoe je het liefst in bed ligt. Je slaaphouding bepaalt namelijk voor een groot deel wat voor soort ondersteuning je van het kussen nodig hebt om nekklachten te voorkomen. Zo is een hoofdkussen dat geschikt is voor rugslapers niet geschikt voor buikslapers, en vice versa.

Kies als buikslaper in ieder geval voor een dun hoofdkussen, zo wordt je nek zo min mogelijk belast.

Kies als rugslaper in ieder geval voor een kussen dat niet te dik. Let er daarnaast op als rugslaper dat je hoofd niet te veel naar de zijkant zakt wanneer je op het hoofdkussen ligt. Dit voorkomt ademhalingsproblemen en zorgt ervoor dat u stabiel ligt

Kies als zijslaper bij het kiezen van een hoofdkussen vooral op de afstand tussen je hals en het matras. Je hoort zo te liggen dat je wervelkolom horizontaal ligt.

Tip 3: houd rekening met de verschillen in materialen 

Tot slot: de verschillende soorten materialen. Of je nu een buik-, rug-, of zijslaper bent, je kiest altijd uit hoofdkussens met een synthetische vulling, donzen kussens, traagschuim kussens of latex varianten. Hieronder lees je de grootste voordelen van elke materiaalsoort.

Synthetische kussens

Deze kussens zijn hygiënisch, want wasbaar, en zijn over het algemeen de goedkoopste keuze. Bij Bedding zijn diverse hardheden beschikbaar voor synthetische kussens. De kussens hebben een losse vulling.

Latex kussens

Bij Bedding vind je latexkussens met een hoogte tussen de 9 en 15 cm, en een hardheid van medium of soft. Het voordeel van latex is dat het een vaste vorm heeft, en de vulling dus niet kan gaan schuiven. Ook behoudt het hoofdkussen zijn vorm door de goede elasticiteit. Alle latex kussens zijn voorzien van een wasbare tijk.

Traagschuim kussens

Traagschuim kussens vormen zich naar je hoofd en hebben op die manier een drukverlagende werking. Een bijzonder model uit het traagschuim kussenassortiment van Bedding is het Ombracio kussendat speciaal voor buikslapers ontwikkeld is. Dit is een vrij plat kussen, in vlindervorm, waar je jouw armen omheen kunt vormen.

Donzen kussens

Slaap jij het liefst op een zacht materiaal en lekker warm kussen? Dan is een donzen kussen misschien iets voor jou. Bedding verkoopt diverse soorten donzen hoofdkussens.

Hopelijk ben je inmiddels een stuk wijzer geworden en kun je de juiste keuze maken voor hét hoofdkussen dat het beste bij jou past. Heb je nog een aantal vragen, of wil je jouw koninklijke hoofd op een van de royale kussens van Bedding testleggen? Bekijk dan het online assortiment van Bedding of ga eens langs bij de showroom in Ede!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bedding Slaapcomfort. Meer over Bedding Slaapcomfort ontdekken?

Bedding Slaapcomfort winkelen

Gesloten09:30 - 17:30

Arnhemseweg 5, Ede

Bekijk meer:winkelen
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.