Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monuta Uitvaartverzorger Lisa: ‘Door een persoonlijk afscheid houden we de herinnering aan de overledene levend’

Aangeboden door Monuta Uitvaartverzorging Ede 23 oktober 2018

Als je iemand verliest, zijn zorgen rond de uitvaart het laatste wat je nodig hebt. Wij gingen in gesprek met uitvaartverzorgers Carin Graveland (49), Peter Mol (47) en Lisa Fokker (27) om te zien hoe Monuta Ede die zorgen uit handen neemt. 

Denk na over je uitvaart

“Het fijne,” zegt Lisa, “aan de uitvaartverzorgers van Monuta, is dat het allemaal lokale inwoners zijn. Ze kennen jouw stad, de lokale gebruiken, locaties, de mensen.” Dat is fijn, want als je overdonderd bent door het verlies van een dierbare, heb je iemand nodig die tot in de kleinste details met je meedenkt.

“De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat je binnen jouw budget het afscheid realiseert dat perfect bij je past. Dit kan al in een vrijblijvend voorgesprek, waarin je jouw wensen vastlegt en de uitvaartverzorger een transparante kostenbegroting voor je maakt. Je kunt je uitvaartwensen ook online vastleggen, het belangrijkste is dat je op tijd zorgt dat jouw wensen niet verloren gaan. We zien regelmatig hoeveel rust het geeft als nabestaanden weten dat ze het precies doen zoals de overledene het gewild had.”

Pand Monuta

Er kan meer dan je denkt

Zo hoeft een afscheid echt niet plaats te vinden in een uitvaartcentrum, hoeft het vervoer geen standaard rouwauto te zijn en mag je de koffie met cake rustig vervangen voor een high tea of bitterballen. Lisa: “Er wordt bijvoorbeeld wel eens gebruik gemaakt van een koets met paarden. Of als een overledene bijvoorbeeld zijn hele leven banketbakker is geweest, is het natuurlijk ook mogelijk om ambachtelijk gebak te serveren en naderhand zijn favoriete recept aan de mensen mee te geven. Zo houden we de herinnering aan de overledene levend.”

“Een afscheid hoeft niet in een officiële aula plaats te vinden, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan de lokale voetbalclub of thuis. Een ander mooi voorbeeld van een persoonlijk afscheid is de grote groep motoren die onlangs een stoet van een goede vriend hebben begeleid. Door de opvallende aankomst en ronkende motoren werd de overledene direct gekenmerkt en herkend door degenen die het afscheid bijwoonden.”

Ontzorg je nabestaanden

Driekwart van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Niet onverstandig, want een uitvaart kost al gauw tussen de 6.500 en 11.000 euro. “Lang niet iedereen heeft dit zo op zijn rekening staan,” zegt Lisa. “Met een uitvaartverzekering neem je dus veel zorgen voor nabestaanden weg.”

Heb je nog nooit nagedacht over de kosten van een uitvaart? Vul dan eens jouw wensen in op de uitvaartkostenmeter van Monuta. De uitvaartkostenmeter geeft een realistisch beeld van de kosten van een uitvaart en helpt je inzien of een uitvaartverzekering voor jou een goede keus is. Je bent ook altijd welkom om een afspraak bij Monuta te maken voor een uitvaartwensengesprek. “Je maakt kennis met de uitvaartverzorger en deze vertelt je over de mogelijkheden. Ook kun je een indicatie krijgen van de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Goed om eens over na te denken!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Monuta Uitvaartverzorging Ede. Meer over Monuta Uitvaartverzorging Ede ontdekken?

Monuta Uitvaartverzorging Ede uitvaart

Maanderweg 19, Ede

Bekijk meer:uitvaart

adv.