Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! 5 x manieren om je gehoor te beschermen

Aangeboden door Rietberg Hoorzorg 4 juli 2019

Laat die zomer maar beginnen! Zonnebril? Check! Zonnebrand? Check! Gehoorbescherming: oh wacht hoe zit dat ook alweer? Want hoe kun je nu echt optimaal van dat toffe festival genieten zonder piep in je oren the day after? Of kun je nog wel lekker gaan zwemmen met je kinderen ook al hebben ze buisjes in hun oren? We vragen het Steven Rietberg, van Rietberg Hoorzorg. Hij tipt ons 5 manieren om je gehoor te beschermen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Universele doppen

Het ligt voor de hand, maar als je af en toe van live muziek wilt genieten, is het verstandig te kiezen voor beschermers, bijvoorbeeld universele doppen. Bij Rietberg Hoorzorg koop je ze vanaf 20,50 euro.

Op maat gemaakt

gehoor beschermen oordoppen

Goede op maat gemaakt oordoppen zijn onmisbaar als je regelmatig naar concerten en festivals gaat, of werk doet waarbij je wordt blootgesteld aan harde geluiden. Steven: “Dan hebben we het niet over die gele simpele doppen, maar over beschermers die uiterst precies aan de vorm van de gehoorgang aangepast zijn. Hiermee zorg je ervoor dat er niet te veel maar ook niet te weinig geluid doorgegeven wordt.” Wil je meer weten over de prijzen van op maat gemaakte gehoorbescherming, stap dan eens binnen bij Steven.

Check de feiten

Het is goed om je bewust te zijn van omgevingsgeluid, ook als je denkt dat je tijdens dat concert op het strand geen gehoorschade oploopt, kun je je nog lelijk vergissen. Steven laat ons een tabel zien. En we realiseren ons: schade aan je gehoor heb je al best snel te pakken. Twijfel je nou in een situatie of de muziek te hard staat? Er zijn veel gratis apps verkrijgbaar die decibellen meten. Dus, check de feiten!

Zwemdoppen

Hebben jouw kinderen buisjes en klagen ze over pijnlijke oren na het zwemmen? Dat hoeft dus helemaal niet! Steven: “Dit kunnen we makkelijk voorkomen door tijdens het zwemmen water uit het oor te weren met op maat gemaakte zwemdopjes.”

Lekker slapen

gehoor beschermen oordoppen

Heb jij een partner die een heel bos omzaagt ’s nachts? Of ben je gewoon altijd al een lichte slaper geweest? Dan gebruik je misschien al wel eens oordoppen die je bij een drogist kunt kopen. Word je nu vaak wakker met een pijnlijk oor, of merk je al tijdens het slapen dat de doppen niet helemaal lekker zitten? Kijk dan eens naar speciale slaapdoppen. Steven: “Wij hebben Pluggerz slaapdopjes, die zijn hol van binnen. Dit ligt veel lekkerder. Het zachte siliconen materiaal beweegt mee met de gehoorgang tijdens het slapen op een kussen.”


Meer over Rietberg Hoorzorg ontdekken?

Rietberg Hoorzorg zorg

Gesloten09:00 - 17:00

Veenderweg 107, Ede

Bekijk meer:zorg
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.