Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Ede

Door Carin van der Meij 23 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. 

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Ede

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten met een meld- of vergunningsplicht. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan. De maatregelen voor bijeenkomsten zonder meld- of vergunningsplicht (denk aan verjaardagen of bruiloften met maximaal dertig personen) worden later besloten.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Edenaren niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester René Verhulst krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester René Verhulst krijgt, net als alle burgemeesters in Nederland, zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Edenaren kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester René Verhulst mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Ede op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende tweeënhalve maand verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Edenaren ook.

Zo vraagt @spotcatus op Twitter zich af wie de nieuwe maatregelen gaat handhaven in Ede.

Edenaar Christian heeft wel een oplossing voor het afstand houden:

Lees ook:

Lepeltje Lepeltje en meer evenementen die nu niet doorgaan in Ede

Alle evenementen en samenkomsten in Ede worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd p...

De stand van zaken rond het coronavirus in Ede

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Ede. De maatregelen die worden getroffen om het virus t...

 

adv.