Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor wie het gemist heeft: dit is de huidige stand van zaken rondom corona in Ede

Door indebuurt Ede 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 73 mensen uit Ede. 

UPDATE:
Dit bericht toont niet de actuele cijfers. Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 20 oktober 2020: Corona-update van RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Ede

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Ede

In totaal zijn er van 16 tot en met 22 september 73 besmettingen in Ede geregistreerd. Vorige week werden er 46 besmette Edenaren gemeld en de week ervoor 36. In totaal zijn er, vanaf 13 maart tot nu, 15 september, 447 geregistreerde besmettingen in Ede.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Ede vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

 Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Ede zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Edenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Edenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

Corona teststraat Ede

Laboratoria overbelast: dit zijn de gemiddelde wachttijden voor een coronatest in Ede

Je bent aan het snotteren en het gaat maar niet over. Toch maar even bellen voor een test. Dat klink...
Corona teststraat Ede

Coronatest in Ede: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Ede ku...

adv.