Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijk mee: zo ziet het leven in Ziekenhuis Gelderse Vallei eruit in deze coronatijden

Door Hanneke van Olst 5 april 2020

Het zijn pittige tijden voor Edese zorgverleners in bijvoorbeeld Ziekenhuis Gelderse Vallei. Om enigszins te begrijpen wat het zorgpersoneel doormaakt, legt het ziekenhuis op Instagrampagina’s uit hoe ze te werk gaan op de corona-afdeling en in de rest van het ziekenhuis. Hier een overzicht.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Afdeling chirurgie is nu afdeling corona

Alle zorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei die geen haast heeft, is geschrapt. Daardoor kan het personeel extra aandacht vestigen op de coronapatiënten. Doordat het personeel op alle afdelingen ingezet worden, werken ze opeens met collega’s waar ze normaal gesproken nooit mee samenwerken.

View this post on Instagram

We zijn zó trots op onze medewerkers! Wat doen ze het goed! 💚 . . #Repost @senzzkn_ with @get_repost ・・・ Avonddienst met de liefste Anja♥️ Inmiddels is onze afdeling Chirurgie gesloten, want we maken ruimte voor de corona afdeling. Het voelt wel erg raar, want je ziet opeens een lege afdeling. We worden sinds enkele dagen ingepland op alle andere afdelingen en hierdoor werk je met “onbekende” collega’s… collega’s die je niet kent. 1 ding weet je wel heel zeker, iedereen staat voor elkaar klaar. Ik zag Anja toevallig op een van de afdelingen, het voelde erg fijn om een bekend gezicht te zien. We zijn namelijk niet alleen collega’s van elkaar. Als je een hecht team hebt, dan voelt het als familie, beste vriendin, broer, zus, moeder! We zien elkaar namelijk soms meer dan ons eigen gezin/ familie. We delen veel met elkaar en we ondersteunen elkaar. Daarnaast vind ik dat ik niet mag zeuren, want mijn collega’s die op de IC werken draaien nu 12 uur diensten. Ze beginnen ‘s morgens om 8 uur en werken door tot 20.30 uur… en zo gaat het iedere dag door.. Ik heb diepe respect voor ze🙏🏼♥️. #nurse #covid_19 #corona #hospital #ziekenhuis #nederland#verpleegkundige #verpleegkunde #samensterk #respect #isolatie #hemsire #hastane #blijfthuis @intensivecare_zgv

A post shared by Ziekenhuis Gelderse Vallei (@ziekenhuis_gelderse_vallei) on

Witte tent

Aan de achterkant van het ziekenhuis staat een witte tent, bij de ingang van de Spoedeisende Hulp. Hier worden patiënten gescreent: mogelijk besmette patiënten worden hier opgevangen. “Vanwege het coronavirus willen we zo weinig mogelijk mensen in en rond het ziekenhuis en hebben de bezoekregeling daarom verder aangescherpt. De begeleider mag het terrein van de spoedpost op om de patiënt af te zetten bij de ingang. Bij coronaverdachte patiënten mag er géén begeleider mee naar binnen. Bij niet-verdachte patiënt bij voorkeur ook géén begeleider mee”, schrijft het ziekenhuis op Instagram.

View this post on Instagram

❗️Voor de opvang en screening van mogelijk besmette patiënten staat er al enkele weken een tent bij de ingang van de Spoedeisende Hulp. Vanwege het coronavirus willen we zo weinig mogelijk mensen in en rond het ziekenhuis en hebben de bezoekregeling daarom verder aangescherpt. De begeleider mag het terrein van de spoedpost op om de patiënt af te zetten bij de ingang. Bij coronaverdachte patiënten mag er géén begeleider mee naar binnen. Bij niet-verdachte patiënt bij voorkeur ook géén begeleider mee. We beseffen heel goed dat dit een zeer ingrijpende maatregel is, maar wij doen onze uiterste best om besmetting in ons ziekenhuis te voorkomen. Lees meer informatie en wat de uitzonderingen zijn via de link in de bio! 👆🏻

A post shared by Ziekenhuis Gelderse Vallei (@ziekenhuis_gelderse_vallei) on

Militaire medici in het ziekenhuis

Vrijdag zette het ziekenhuis een hulpvraag uit bij defensie en maandag stonden ze op de stoep, klaar om een handje te helpen: achttien militairen. Het zijn artsen en verpleegkundigen en zij gaan het personeel van Ziekenhuis Gelderse Vallei ondersteunen. Daarmee is ons ziekenhuis het eerste ziekenhuis in Nederland dat hulp krijgt van defensie.

24 bedden

Normaal gesproken staan er twaalf bedden op de intensive care, maar dat aantal is nu verdubbeld. Er kunnen dus 24 coronapatiënten opgevangen worden. Die extra bedden staan onder andere in het nieuwe operatiekamer-complex.

Bijzondere momenten

Bloemen die eigenlijk naar de paus zouden gaan, banners en klappende mensen buiten, gratis ijsjes voor iedereen, koelvesten van Olympisch Comité. Veel mensen steken het zorgpersoneel een hart onder de riem en doneren spullen aan het personeel van het ziekenhuis.

Speciaal spoedteam

De afdeling intensive care van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een Spoed Interventie Team (SIT). Dit team kan altijd opgeroepen worden bij een acute/levensbedreigende situatie in het ziekenhuis. Het team bestaat uit een intensivist, arts assistent en ic-verpleegkundige. Dit team staat ook in deze coronatijd paraat. “We beoordelen de acute situatie bij de patiënt samen met de artsen en verpleegkundigen van onze verpleegafdelingen en zorgen voor een specifiek behandelplan voor de patiënt”, schrijven ze op Instagram.

Lees ook:

Voor een half miljoen (en een beetje) ben jij de eigenaar van dit bijzondere gebouw in Ede

Iedereen in Ede kent ‘m wel: het Theehuisje / de voormalige dienstwoning aan de Edeseweg, de weg van...

Alle wegwerkzaamheden in Ede op een rijtje

Er staan heel wat wegwerkzaamheden op de agenda in Ede. Zoveel dat we ons kunnen voorstellen dat je ...

Toen in Ede: we een heuse condoomwinkel hadden (geen grapje)

De Vrijkous. Dat was de naam van de condoomwinkel die we een tijdje hadden in Ede. Misschien zit je ...
picnic bezorgauto

Vacature-alert: 3 x per direct extra personeel gezocht

Normaal gesproken publiceren we op zaterdag een vacaturelijstje met diverse functies, maar vanwege d...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.