Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal coronabesmettingen in Ede weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Door indebuurt Ede 6 oktober 2020

In een week tijd zijn 27.485 Nederlanders positief getest op corona, onder wie 173 Edenaren. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM. De cijfers gaan over de periode van 30 september tot en met 6 oktober.

UPDATE:
Dit bericht toont niet de actuele cijfers. Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 20 oktober 2020: Corona-update van RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Ede

Dat zijn meer gemelde besmettingen dan vorige week. Toen werden 103 positieve testen geregistreerd in Ede. De week daarvoor waren het er 73. In totaal zijn er, vanaf 13 maart tot vandaag (6 oktober) 737 positieve coronatesten van Edenaren geregistreerd.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Ede vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

 Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Ede zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Edenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Edenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 222.877 mensen zich afgelopen week bij een GGD-locatie laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 10.057 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Omgerekend naar het aantal testen afgelopen week waarvan de uitslag bekend is, dan kom je op 9,1 procent aan positieve testen (let op: positieve testen op andere locaties dan GGD-teststraten worden in dit getal niet meegerekend).

Een week eerder werden in totaal 19.326 positieve testuitslagen gemeld bij het RIVM. De afgelopen week overleden in Nederland 89 mensen aan de gevolgen van het coronavirus en kwamen 122 mensen op de intensive care te liggen.

Lees ook:

Ouderenuurtje in Edese supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Een woord dat je voor 2020 niet kende: ‘kwetsbarenuurtjes’. Deze uurtjes in supermarkten zijn bedoel...

Coronamaatregelen aangescherpt: dit verandert in Ede

Het coronavirus is een mammoettanker en die keer je niet zomaar. Dat is de strekking van de persconf...
Corona teststraat Ede

Laboratoria overbelast: dit zijn de gemiddelde wachttijden voor een coronatest in Ede

Je bent aan het snotteren en het gaat maar niet over. Toch maar even bellen voor een test. Dat klink...

adv.