Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Door indebuurt Ede 14 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Ede met je door.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Het Museumplein op Tweede Pinksterdag. Foto: indebuurt Ede

Op een hete dag in Ede willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Foto: indebuurt Ede

Een dagje naar Arnhem, een bezoekje aan Burgers’ Zoo: eropuit in de omgeving van Ede is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Foto: ANP

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

Foto: Leon Schut

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en in het najaar kun je weer naar concerten in bijvoorbeeld Astrant of Cultura. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

De vrije slag

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in De Vrije Slag of het Bosbad in Lunteren. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Zwembad de Peppel

Zo werkt zwemmen bij zwembad De Peppel nu

Het water komt met bakken uit de lucht en voorlopig zien we nog geen tropische dagen op het weerberi...

Zwemmen in een anderhalvemetersamenleving? Dat gaat zo

Joepie, we mogen weer! Vanaf vandaag is Zwembad De Vrije Slag weer geopend. Maar hoe gaan we dat doe...

Buiten zwemmen in Ede en omgeving: hier kan het

Goed nieuws, mensen: het wordt hothothot! De hele week schijnt de zon en met temperaturen van zo’n d...

Thuis barbecuen

Barbecue
Foto: Pexels.com

Zin om de barbecue aan te slingeren en je vrienden uit te nodig? Snappen we helemaal als het kwik stijgt. Maar hoeveel bezoekers mag je ontvangen in je huis en tuin? Al vanaf 1 juni geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers. Wel geldt de regel dat je afstand moet houden en dat overlast gehandhaafd wordt. Degenen die bij één huishouden horen, hoeven onderling geen afstand te houden. Je hoeft niet bang te zijn dat de politie je huis binnenvalt om te controleren of er wel afstand wordt gehouden, want er wordt niet actief op gehandhaafd. Maar als jij overlast veroorzaakt en de politie komt last, wordt de regel wél gehandhaafd. Als je iets te enthousiast meezingt met de karaoke-set en die overlast wordt gemeld door een buurman, dan is het aan de agent of boa om te beslissen wat er gebeurt: niets, waarschuwen, het feest beëindigen of boetes uitdelen.

Voor een feestje op een openbare plek geldt hetzelfde. Wil je je verjaardag in het park vieren? Hier lees je of dat mag in Ede.

Lees ook:

11 x uitjes die weer mogen in Ede

Joepie, we mogen weer wat meer! Uiteten, een terrasje pakken en een dagje weg. Maar wat ga je doen? ...

Buiten zwemmen in Ede en omgeving: hier kan het

Goed nieuws, mensen: het wordt hothothot! De hele week schijnt de zon en met temperaturen van zo’n d...

12 x indoor uitjes in Ede

Het regent dat het giet en jij wilt iets doen met de kinderen. Snappen we! Daarom tippen wij 12 binn...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.