Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen neemt toe: zo zit het in Ede

Door Carin van der Meij 21 juli 2020

Het aantal besmettingen in ons land is ook in de afgelopen week weer toegenomen. Dat blijkt uit de wekelijkse corona-update van het RIVM. In hoeverre geldt die stijging voor Ede? Check hier de actuele stand van zaken. 

Bijna duizend Nederlanders zijn de afgelopen week – 15 tot en met 21 juli – positief getest op het coronavirus. Dat is bijna twee keer zoveel als vorige week.

Besmettingen in Ede

Maakt het virus ook een comeback in onze stad? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken in kaart gebracht. Daarop is te zien dat één Edenaar positief getest is op het virus. Omgerekend komt dat neer op 0,9 per honderdduizend inwoners. In de eerste twee weken van juli lag dit aantal lager, op nul namelijk. Op 21 juli 2020 is er één (gemelde) besmetting bijgekomen in Ede. Het is de eerste nieuwe besmetting sinds 24 juni.


Regio Ede

Hoe zit het in de omgeving van Ede? In Apeldoorn zijn er drie besmettingen bijgekomen. In Arnhem kwamen er twaalf geregistreerde besmettingen bij en in Nijmegen zestien. In Barneveld, Renswoude en Scherpenzeel zijn geen nieuwe besmettingen gemeld.

In kaart

Check hieronder zelf de nieuwe coronacijfers. Per gemeente kun je het aantal nieuwe besmettingen zien in de periode van 7 juli tot en met 21 juli.

De GGD Gelderland-Midden benadrukt dat het belangrijk is om ook bij milde klachten een coronatest te laten doen. Dit kan in de teststraat in Ede, bij Pathé. Een afspraak maak je via het telefoonnummer 0800-1202. Meer info vind je op deze website.

Lees ook:

Coronatest in Ede: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Ede ku...

Quiz: test je kennis over de coronamaatregelen in Ede

Mag ik nu met vrienden afspreken in het Proosdijpark? En met hoeveel mensen kan ik straks een terras...

Meer over

Corona Nieuws

adv.