Buiten zwemmen in Ede en omgeving: hier kan het

Door Hanneke van Olst 25 juni 2019

Goed nieuws, mensen: het wordt heerlijk weer! De hele week schijnt de zon en met temperaturen van zo’n dertig graden wordt het bloedheet. En als het buiten zo warm is, is een duik vaak het enige dat helpt om je hoofd koel te houden. Daarom hebben wij voor je op een rij gezet waar je in Ede en omgeving buiten kunt zwemmen. Dus: bikini en zwembroek aan en hup, plonzen maar!

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

De Peppel

Foto: Zwembad de Peppel

Sinds 2019 heeft Zwembad de Peppel een buitenbad. Niet zomaar een bad, maar een bad zonder chloor dat door de natuur gereinigd wordt. Kinderen tot en met twee jaar mogen gratis naar binnen. Iedereen die ouder is, betaalt €5,10. Deze prijs geldt voor recreatief zwemmen en is voor entree tot het gehele Zwembad de Peppel. Kijk voor de overige prijzen op de website van Zwembad de Peppel.

Het zwembad is van maandag tot en met zondag (behalve op dinsdag) geopend voor recreatief zwemmen. De openingstijden verschillen per dag, kijk hiervoor op de website van De Peppel.

Zwemmen tussen de plantjes bij Zwembad de Peppel in Ede

Zwembad de Peppel in Ede komt met een primeurtje. Vanaf 29 april kun je naar het zwembad gaan zonder...

Meer over Zwembad de Peppel ontdekken?

Zwembad de Peppel zwembaden

Nu open07:00 - 22:00

Peppelensteeg 17, Ede

Bekijk meer:zwembaden

Zwembad De Vrije Slag

Zwembad De Vrije Slag
Foto: Facebook De Vrije Slag

Buitenzwembad De Vrije Slag in Bennekom is van 26 april tot en met 1 september 2019 geopend. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen. De toegangsprijs voor iedereen die ouder is, is €5,50 per dag. De prijs voor ’s avonds zwemmen (van 17.00 tot 19.30 uur) is €4,50. De toegangsprijs voor groepen van minimaal vijftien personen is €4,50 per persoon. Kijk voor de prijzen van abonnementen op de website van De Vrije Slag.

Het zwembad is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 19.30 uur. Abonnementhouders mogen al om 07.00 uur komen. In het weekend en op feestdagen is het zwembad geopend van 9.30 tot 18.00 uur.


Meer over Zwembad De Vrije Slag ontdekken?

Zwembad De Vrije Slag zwembaden

Nu gesloten08:00 - 19:30

Langschoterweg 7, Bennekom

Bekijk meer:zwembaden

Bosbad Lunteren

Bosbad Lunteren
Foto: Herman van Alfen

Bosbad Lunteren is van 29 april tot en met 31 augustus 2019 geopend. Kinderen tot en met drie jaar mogen voor €1,- naar binnen. Kinderen van vier tot en met zestien jaar en 65+-ers betalen €3,50. De prijs voor overige volwassenen is €5,-. Als je na 17.30 uur binnenkomt, betaal je €3,50. Kijk voor de prijzen van abonnementen op de website van Bosbad Lunteren.

Het zwembad is van maandag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 19.30 uur. In het weekend en op feestdagen is het zwembad geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Bij bijzonder slecht weer kunnen de openingstijden worden beperkt.


Meer over Bosbad Lunteren ontdekken?

Bosbad Lunteren zwembaden

Nu gesloten11:00 - 19:30

Boslaan 91, Lunteren

Bekijk meer:zwembaden

Droompark De Zanding

Droompark De Zanding in Ottero heeft een heerlijke en grote recreatieplas, mét strand. In het midden van het meer ligt Avonturen Survival Eiland, met speeltoestellen voor kleine kinderen en een klimnet van elf meter voor oudere kinderen. Ook kun je hier je hengel uitgooien of een stukje roeien. Verblijvend gast of niet: iedereen is hier welkom om te komen zwemmen. Als daggast betaal je €4,- per persoon entree (kinderen tot en met twee jaar gratis). Je kunt ook een abonnement afsluiten.


Meer over Droompark De Zanding ontdekken?

Droompark De Zanding vakantieparken

Nu openHele dag

Vijverlaan 1, Otterlo

Bekijk meer:vakantieparken

Zeumeren

Direct aan de A1 bij Voorthuizen vind je recreatiegebied Zeumeren. Leg je handdoekje in het gras of op het strand en neem hier een frisse duik in het water. Voor de kinderen zijn er veel speeltoestellen en er zijn horecapunten, zodat je niet per se eten mee hoeft te nemen. Je kunt hier ook waterskiën, wakeboarden, shortgolf, midgetgolf en footgolf doen. Naast Zeumeren is een overdekt avonturenparadijs te vinden: SchatEiland Zeumeren. Entree is gratis, het park is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Je betaalt wel parkeergeld (€5,- in het hoogseizoen, uitrijkaart te betalen met pin of creditcard).

Henschotermeer

View this post on Instagram

#nature #sunset #walk #woudenberg #Henschotermeer

A post shared by Sharonne (@sharonnev) on

Ook een fijne plek met natuurwater: het Henschotermeer, of ‘Hens’ in de volksmond. Een groot meer met zandstrand en veel ondiepe stukken, te vinden in Woudenberg. Handig: er zijn toiletgebouwen rondom het meer. Vanaf 1 juli 2019 wordt entree gevraagd voor het Henschotermeer (iedereen van drie jaar en ouder). Een dagkaart kost €2,95 (betalen met pin of creditcard). Je kunt ook een seizoensabonnement kopen. Parkeren vanaf 1 juli is €2,50 per uur, of een dagkaart van €7,-.

Meer zwemmen:

Bosbad Lunteren

Bommetje! Deze buitenzwembaden zijn weer open

Het is de laatste weken prachtig weer geweest en dan wil je eigenlijk niets liever dan een verfrisse...

Zwemseizoen 2019: in deze natuurwateren in Ede en omgeving mag je zwemmen

Het is weer zover: vanaf 1 mei is het zwemseizoen geopend. Wat dit inhoudt? Dat je in heel Nederland...
Störrig Festival

Genieten maar! Deze evenementen staan in de zomer van 2019 op de Edese agenda

In de zomer van 2019 hoef je je niet te vervelen in Ede. De agenda staat bomvol leuke evenementen. N...
Fietsers op de heide

Bereid je voor: dit wordt het weer in de zomer van 2019

Vorig jaar hadden we een prachtige zomer, voor sommige mensen was het zelfs te warm en ook was het e...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.