Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Ede: Jimi Hendrix op zou treden (maar het uiteindelijk niet doorging)

Door Hanneke van Olst 19 januari 2020

Huh, wat? Was Jimi Hendrix ooit écht van plan om naar Ede te komen? Wij moesten even met onze ogen knipperen, maar het is echt zo. 

In 1967 om precies te zijn, in september. Check onderstaande foto maar, uit de krant en door de jongens van Astrant uit het archief van de Gemeente Ede gevist. Jimi Hendrix zou optreden in de fabriekshallen oftewel markthallen, waar capaciteit was voor zo’n vijfduizend man.

Van der Horst

Jimi zou niet alleen op het podium staan, hij zou optreden met de Outsiders en Rob Hoeke. De initiatiefnemer van het hele gebeuren was Van der Horst, een horecaman uit Ede. Frans van der Horst had destijds café Onder de Toren, dat nu niet meer bestaat (om verwarring te voorkomen; er is nu wel een nieuwe lunchroom met die naam). Hij haalde ook andere muzikale grootheden naar Ede destijds, zoals de Golden Earring, Cuby & The Blizzards en Focus.

Scan: Astrant

Coverband

Uiteindelijk ging het hele feestje niet door. Wegens ‘vakantie’ werd het evenement in de markthallen geannuleerd. Vind je dat jammer? Dan hebben we een fijne tip voor je: op vrijdag 24 januari speelt de beste Jimi Hendrix-coverband in Astrant, samen met een coverband van The Who. Meer info over het evenement, de Woodstock Tribute Night, lees je hier.

Lees ook:

Rob de Nijs

Bekende Edenaren: deze BN’ers komen uit Ede

Lang niet alle bekende Nederlanders komen uit de Randstad! Ook al zijn er een hoop bekende Edenaren ...

Deze artiesten stonden vroeger op het podium tijdens de Heideweek

Kun je je het nog herinneren? Die goede, oude tijden dat je naar de Heideweek ging samen met dui-zen...

Toen in Ede: je na een avondje stappen bij Tizoc een broodje shoarma haalde bij Naomi

Een broodje shoarma kun je tegenwoordig in elke Edese wijk wel krijgen. Vroeger, tot enkele tientall...

Meer over

Toen in Ede

adv.