Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Ede: de Giro d’Italia door Ede raasdeđźš´

Door Hanneke van Olst 18 oktober 2020

Ben jij wielerfanaat? Dan zit je in deze dagen vast aan de buis gekluisterd om niets te missen van de Giro d’Italia. Een paar jaar geleden ging de route van deze wielerwedstrijd door Ede. Weet jij het nog?

We schrijven 2016. De negenennegentigste Giro d’Italia begon op 6 mei van dit jaar in Apeldoorn, bij Omnisport. In de tweede etappe, een dag later, rijden de renners van Arnhem de Veluwe op via Oosterbeek, Hoenderloo, Otterlo en Ede naar de Grebbeberg.

Drie dagen touren over de Veluwe

Via de Betuwe bereikten ze de finish in Nijmegen. In Ede reden de renners door de Raadhuisstraat. Op het Raadhuisplein was een Giro-festivalterras en stonden veel Edese wielerfanaten te kijken.

Wielerploeg Giant verkent de Veluwe
Wielerploeg Giant verkent de Veluwe. Foto: ANP

Bike Ride

Daarvoor waren er al wielergroepen in Ede te vinden. Wielerploeg Giant verkende een paar dagen ervoor de Veluwe al. Het team van Giant-Alpecin rijdt door Ede tijdens de Bike Ride in aanloop naar de Giro d’Italia op bovenstaande foto. Dit was op 4 mei. Op onderstaande foto zie je profwielrenner Tom Dumoulin in Otterlo.

Tom Dumoulin tijdens Bike Event
Tom Dumoulin tijdens Bike Ride event. Foto: ANP

Nibali

Grote namen kwamen naar onze gemeente om te oefenen. Op onderstaande foto zie je Vincenzo Nibali van team Astana tijdens training in aanloop naar de Giro d’Italia.

Vincenzo Nibali tijdens het oefenen
Vincenzo Nibali tijdens het oefenen. Foto: ANP

adv.