Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze artiesten stonden vroeger op het podium tijdens de Heideweek

Door Hanneke van Olst 18 augustus 2019

Kun je je het nog herinneren? Die goede, oude tijden dat je naar de Heideweek ging samen met dui-zen-den anderen. Naar Parkpop, in De Kuil, het Zuidplein of een ander podia. Op de bühne stonden dan ook grote namen, als de Golden Earring, Herman Brood en André Hazes (de oude). Wij maakten een lijstje met een aantal artiesten die the stage rockten op de Heideweek vroeger. 

Heb jij nog foto’s van optredens tijdens de Heideweek van vroeger? Deel ze met ons ([email protected] of via Facebook) en Poppodium Astrant! Zij zijn op zoek naar foto’s voor de expositie Waarom gebeurt hier niets? en wij delen ze graag op indebuurt Ede. Heb je aanvullingen op dit artikel? Wij zouden het fantastisch vinden als je ze met ons deelt!

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Corrie Konings

Of hoe veel kijkers van Expeditie Robinson haar ook kennen: Corrie King. Deze dame stond in 1980 samen met De Havenzangers op het podium tijdens Parkpop. We hebben er geen foto van, maar het moet ongeveer zo geklonken hebben als in het filmpje. Corrie trok veel ouderen naar de Parkweg en liet ze zelfs in polonaise lopen. Heerlijk!

Peter Koelewijn

Peter Koelewijn, die de jonge generatie misschien alleen kent van Kom Van Dat Dak Af, stond in 1981 op Parkweg, en hij trok ruim vijfduizend man naar de Parkweg. Zijn concert was onder begeleiding van zijn Rockets. Tijdens zijn bekendste nummer, Kom Van Dat Dak Af, viel de stroom uit en vielen zowel Peter als publiek stil. Het schijnt dat hij ook nog een Edenaar een striptease liet doen…

Herman Brood

Herman Brood heeft diverse keren het podium beklommen in Ede. Deze video is zelfs gemaakt in Ede, in 1996 tijdens de Heideweek (volgens het bijschrift). Hij speelt hier met His Wild Romance, maar hij stond eerder op het podium samen met Toontje Lager.

Frank Boeijengroep

Twee jaar achter elkaar, in 1984 en 1985, stond de Frank Boeijengroep op het podium. Deze band uit Nijmegen mocht op de tiende editie van Parkpop op het podium staan, net als de Margriet Eshuijs Band.

Time Bandits

Drie jaar nadat dit nummer van de Time Bandits, I’m Specialized In You, stonden ze op Parkpop. Dat was in 1985, de vijftigste editie van de Heideweek.

Het Goede Doel

Na een paar jaar geen Parkpop kwam het in 1986 weer terug. Op zaterdag stond Het Goede Doel op het podium. Kun jij het je nog herinneren? Er kwamen maar liefst 70.000 mensen op deze editie van Parkpop af.

Gerard Joling en De Dijk

In 1988 kwam er ook een podium op het Museumplein. Daar stond Gerard Joling, die dat jaar ook de Nederlandse inzending van het Sonfestival was.

De Dijk

 

Op het podium aan de Parkweg stond De Dijk. Dat was ook in 1988.

Golden Earring

“Ze kunnen mij van alles wijsmaken. Wanneer iemand mij had gezegd dat er zaterdagavond op het Zuidplein 20.000 bezoekers waren komen opdraven om ‘Golden Earring” in levende lijve te bewonderen, dan had ik die persoon gelijk geloofd. Hoe dan ook: Ede en omstreken waren massaal uitgelopen om Kooymans en Kornuiten aan het werk te zien”, stond in Ede Stad. In 1988 sloot de Golden Earring de Heideweek af. Dat paste allemaal niet op het Zuidplein, dus stond de Dr. Hartogsweg tot aan de Koos Albertstunnel ook vol met fans.

Roberto Jacketti & The Scooters

Kun je dit meezingen? Misschien was je dan ook wel bij het optreden van Roberto Jacketti & The Scooters tijdens de Heideweek. Wanneer deze groep op het podium stond, weten we niet precies. Weet jij het wel? Laat het ons weten!

The Scene

Thé Lau overleed in 2015, maar zijn nummers die hij maakte met The Scene kennen veel mensen nog. Zo ook dit nummer, Iedereen Is Van De Wereld. Wanneer zij precies op de Heideweek stonden, weten wij niet. Weet jij het wel? Laat het ons weten!

BLØF

Toen het grote podium al op het Museumplein stond, trad BLØF daar op. Wanneer precies weten wij niet. Weet jij het wel? Laat het ons weten!

De Dijk

Ook De Dijk stond ooit op de Heideweek in Ede. Wanneer precies weten wij niet. Weet jij het wel? Laat het ons weten!

Van Dik Hout

Van Dik Hout stond dit jaar nog in het Openluchttheater. Ook op de Heideweek waren ze ooit te vinden. Weet jij waar en wanneer? Laat het ons weten!

Marco Borsato

Dit nummer van Marco Borsato, Dromen Zijn Bedrog, kwam 25 (!) jaar geleden uit. Dat is even oud als redacteur Hanneke en daarom weet ze ook niet wanneer Marco Borsato op de Heideweek stond, in De Kuil. Jij wel? Help ons en deel het!

Heideweek

Deze artiesten treden dit jaar op tijdens de Heideweek

Van Lil' Kleine tot Ronnie Tober: het aanbod artiesten tijdens Heideweek 2019 is lekker divers. Er z...
Heideweek

Heideweek 2019: dit moet je allemaal weten

Heideweek 2019, hebben we er al zin in? De laatste week van augustus staat Ede weer compleet op de k...
Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

adv.