Mysterie: wat gaat er gebeuren met de Victoria Vesta?

nationale nederlanden
Foto: Google Maps

De kantoren van de Nationale Nederlanden, onder Edenaren beter bekend als Victoria Vesta, staan bijna leeg. Na veertig jaar komt er een eind aan het kantorenpark aan de Loevestein in Veldhuizen. Wat gaat er gebeuren met dit terrein?

Er is al een nieuwe bestemming voor het terrein van zo’n 25.000 vierkante meter: er komen woningen, studio’s en appartementen. Een deel van deze woningen, zo’n tweehonderd, worden sociale huurwoningen van Woonstede.

Nieuwbouw

Het is de bedoeling dat de vier kantoorgebouwen tegen de vlakte gaan en dat er nieuwbouw komt. Op dit moment wordt gedacht aan drie- tot vierhonderd appartementen. De bouw daarvan zou volgens de voorlopige planning van de gemeente Ede moeten beginnen in het derde kwartaal van 2022, lezen we op De Gelderlander.

Victoria Vesta

Drie van de vier kantoorgebouwen van de verzekeraar die tot 1973 nog Victoria Vesta heette, staan ondertussen al leeg. In het laatste kantoor zijn nog werknemers bezig, die vertrekken in april 2020.
Terwijl de tekeningen voor de nieuwbouw gemaakt worden, krijgt het gebouw een tijdelijke bestemming. “Er komen arbeidsmigranten, alleenstaande moeders en misschien nog andere doelgroepen”, aldus projectleider Wilco van Engelenburg van het architectenbureau. Voor de bouw kan beginnen, moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast. Nu heeft het terrein nog een kantoorfunctie.

Gesprekken met de buurt

Uiteindelijk moet er een wijkje ontstaan dat goed aansluit bij de bebouwing in de omgeving en het winkelcentrum Bellestein aan de overkant van de straat. Daarvoor wil de gemeente eerst in gesprek met de bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden. Ook in latere fases van het project blijft de omgeving van het terrein betrokken, bijvoorbeeld als er keuzes moeten worden gemaakt over bouwvolumes.

Als alles volgens plan verloopt dan worden de eerste woningen in de zomer van 2023 opgeleverd. Drie bestaande gebouwen worden getransformeerd en er wordt een vierde gebouw bijgebouwd.

Meer in deze categorie

Mysteries

Ga naar “Dit betekent de ‘fleur de lis’ die je op Bennekomse begraafplaatsen ziet”

Dit betekent de ‘fleur de lis’ die je op Bennekomse begraafplaatsen ziet

Ga naar “Mysterie opgelost: dit doen die gebouwen in het Edese Bos”

Mysterie opgelost: dit doen die gebouwen in het Edese Bos

Ga naar “Dit zijn de oudste, dikste en hoogste bomen van Ede”

Dit zijn de oudste, dikste en hoogste bomen van Ede

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Dry Cube vershoudbak”

Dry Cube vershoudbak

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023