Ede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: het ‘spinnenweb’ vlakbij de Stadspoort

Door Hanneke van Olst 10 augustus 2019

Wij hebben maar één paar oren en ogen, maar gelukkig helpen onze oplettende lezers ons heel vaak aan nieuwe mysteries. Zo ook Jenny, die zich afvroeg wie dit ‘spinnenweb’ in de Rietkampen had neergezet. Dit is het antwoord:

‘Spinnenweb’?

“Als je vanaf de Rubensstraat de Jan Voermanstraat inrijdt, staat daar een manshoog… ding. Een soort kunstwerk? Het lijkt een beetje op een spinnenweb dat je met kastanjes, satéprikkers en wol maakt. Felle kleuren, heel hippie-achtig, ik word er blij van. Weten jullie wie het gemaakt of geplaatst heeft?” Dat stuurde Jenny ons.

Festival Pure Passie 2017

Wij hadden geen idee, dus vroegen het aan onze lezers. Het verlossende antwoord kwam al snel boven water: het kunstwerk is van Festival Pure Passie 2017. Het stond in een loods en was te hoog voor in huis. Het is gemaakt door een kunstenares uit Engeland, Cloe Collette, samen met de bezoekers van het festival, weet Ellen ons te vertellen.

Blij van

Aan de vele reacties op het kunstwerk te zien, worden veel Edenaren er blij van. Dus wat ons betreft mogen er meer van zulke ‘spinnenwebben’ komen in Ede!

Lees meer mysteries:

Mysterie opgelost: dit gebeurt er met het pand van CoolCat

Helaas, sinds dit voorjaar hebben we geen CoolCat meer in de winkelstraat. Het prominente winkelpand...

Mysterie opgelost: zo ziet de eikenprocessievlinder eruit

Mysterie: dit gaat er gebeuren met de afgebrande villa aan de Stationsweg

Dit is die plakkerige aanslag op je auto en op straat

 

Meer over

Mysteries

adv.