Hoe goed ken jij de Edese kunstwerken? Doe de kunstwerkenquiz

Weet jij de naam van dit kunstwerk? Foto: Eline van Noppen

Ede centrum staat vol met allerlei kunstwerken, je vindt ze mooi of misschien wel totaal niet… Dat laten we even in het midden. Waarschijnlijk loop je regelmatig langs een of meerdere van deze beelden, sculpturen of kunstwerken, maar weet jij ook hoe ze heten? Test je kennis door middel van deze kunstwerkenquiz.

Houd pen en papier in de aanslag en noteer het juiste antwoord. Op de laatste slide staan alle antwoorden.

Vraag 1:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Blauwe wolf
B) Blauw hondje
C) Zeehond
D) Blue Dog

Vraag 2:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Theetijd
B) High tea
C) Je t’aime
D) I love you

Vraag 3:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Stierengevecht
B) Sterker door strijd
C) Overgave
D) Krachtmeting

Vraag 4:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Chico y Chica
B) Spelende kinderen
C) De witte duif
D) Cindy en Carlo

Vraag 5:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Pannendeksels
B) Paddenstoel
C) Stalagmite 3
D) Zilverberg

Vraag 6:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Peulenschil
B) De snijboon
C) Vederlicht
D) Meridiana

Vraag 7:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Relax
B) Tumbado
C) Zonaanbidder
D) Chycando

Vraag 8:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Herr Heinrich
B) De Denker
C) Broeder Bert
D) De Twijfelaar

Vraag 9:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Schildwachter
B) Oceanisch verlangen
C) Uitzicht
D) Zilveren handtas

Vraag 10:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) Kat en Muis
B) Voedertijd
C) Kat en Mus
D) Kattensprong

Vraag 11:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) On the Rocks
B) Rocky Mountain
C) De Edese vulkaan
D) Rockbottom

Vraag 12:

Foto: Eline van Noppen

Hoe heet dit kunstwerk?

A) De Gouden Scheut
B) Silver Ball
C) Point Growth
D) Nieuwe Aarde

Antwoorden

Foto: Eline van Noppen

De naam van dit laatste kunstwerk krijg je van ons, het heet namelijk Kunstwerk zonder titel van Auke de Vries.

De antwoorden op de andere quizvragen zijn:

1B, 2C, 3D, 4A, 5C, 6D, 7B, 8A, 9B, 10C, 11A, 12C

Wist je dat in Ede verschillende kunstwerkroutes zijn?

Meer in deze categorie

Genieten van Ede

Ga naar “Welke van deze drie Edese gebouwen is het oudst?”

Welke van deze drie Edese gebouwen is het oudst?

Ga naar “7 x prachtige foto’s van Ede vanaf de Paasberg”

7 x prachtige foto’s van Ede vanaf de Paasberg

Ga naar “Mysterie opgelost: dit is het verschil tussen een straat, laan en dreef”

Mysterie opgelost: dit is het verschil tussen een straat, laan en dreef

Lindelaan

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

  • Kwantum
  • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

  • Xenos
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Ede”

Carnaval 2023 Ede

  • Van 18 feb t/m 21 feb
Carnaval Ede